Scena artistica din Romania

Actorul Gheorghe Dănilă a murit. Doliu uriaș la Teatrul de Comedie

Publicat: 04 mart. 2021
Actorul Gheorghe Dănilă pe scena cu doua pahare in fata
Actorul Gheorghe Dănilă a murit la varsta de 72 de ani din cauza unor probleme de sanatate

Este doliu la Teatrul de Comedie după ce actorul Gheorghe Dănilă a murit la vârsta de 72 de ani. Problemele de sănătate l-au făcut să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani.

Anunțul dispariției sale a fost făcut de Teatrul de Comedie din București.

Actorul Gheorghe Dănilă a murit la 72 de ani

Gheorghe Dănilă s-a stins din viață pe 1 martie 2021, la vârstă de 72 de ani. Pe pagina de Facebook a Teatrului de Comedie din București, colegii acesuia au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

„Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață”, se spune în mesaul publicat în urmă cu două zile.

Cine a fost Gheorghe Dănilă

Actorul Gheorghe Dănilă a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din anii ’80. Și-a făcut debutul în rolul lui Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija (1983).

Acesta a mai putut fi văzut în alte piese precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.

Gheorghe Dănilă s-a născut în aprilie 1949 și a mai apărut în spectacolele  „Doi tineri din Verona”, de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija, 1983, „Pescărușul” de A.P., Cehov, regia Claudiu Goga, 2013 sau „Revizorul” de N.V. Gogol, regia Horațiu Mălăele, 2006, toate pe scena Teatrului de Comedie.

În anul 2014, actorul a anunțat că se va retrage de pe scena pentru o perioadă de timp din cauza problemelor de sănătate. După o serie de analize mai amănunțite, Gheorghe Dănilă a aflat că are probleme la ficat și că trebuie să își schimbe stilul de viață. Actorul a trecut la un regim alimentar strict și urma un tratament prescris de medici.

Actriţa Valeria Gagealov a murit la începutul acestui an

O altă veste tristă din lumea teatrului a venit la începutul acestui an, atunci când actrița Valeria Gagealov s-a stins din viață. Actriţa se afla în stare gravă de la începutul lunii februarie, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, potrivit Antena 3.

Valeria Gagealov, născută în 1931, la Galați, a urmat cursurile I.A.T.C. între anii 1950-1954. Între anii 1954-2004 interpretează numeroase personaje pe scena Teatrului Național din București.

Memorabile sunt rolurile din Oameni și șoareci de John Steinbeck, care s-a jucat timp de 13 ani, și Sonia din piesă Camera de alături de Paul Everac, rol pentru care a primit Premiul de creație în 1983. Totodată, vocea Valeriei Gagealov a fost auzită în zeci de piese de teatru radiofonic.

Actorul Constantin Zamfirescu a trecut si el printr-o operatie extrem de grea la finele anului trecut. Dupa patru luni de la interventie acesta a oferit detalii despre starea lui de sanatate.

Pe 1 martie 2021, actorul Gheorghe Dănilă a murit la vârsta de 72 de ani după ce s-a luptat mai mult timp cu problemele de sănătate.

Dumnezeu să îi ierte!

Adauga un comentariu