Local

Actorul ieșean Marius Manole: Da, mi s-a propus funcția de ministru al Culturii

Publicat: 17 oct. 2021
Marius Manole e de părere că oamenii politici sunt preocupaţi mai mult de jocurile politice decât de binele ţării

Actorul Marius Manole a declarat  că i s-a propus funcţia de ministru al Culturii în viitorul cabinet Dacian Cioloş dar nu se hazardează întrucât „sunt acum discuţii şi vor fi surprize”.

„Da, mi s-a propus şi aş accepta, dar să nu ne hazardăm, sunt acum discuţii şi vor fi surprize”, a afirmat actorul Marius Manole, după ce numele său s-a aflat pe lista de nominalizări de miniştri în viitorul cabinet ce va fi propus de  Dacian Cioloş.

Actorul a comentat problemele cu care domeniul culturii s-a confruntat de-a lungul anilor, ce ar trebui făcut, subliniind că de 30 de ani niciun ministru al Culturii nu şi-a dorit „realmente” să facă ceva pentru Cultură.

„De 30 de ani, au fost foarte puţini miniştri care realmente să şi merite să fie acolo, care să aibă şi o carieră, să şi vrea să facă ceva, au foarte puţini care au făcut lucruri, Ion Caramitru a făcut lucruri pentru patrimoniu, nu pentru breasla lui, dar în rest chiar a făcut, probabil că şi Ivaşcu a încercat să facă ceva, dar a fost împiedicat să facă, deci noi nu am avut miniştri ai Culturii care realmente să îşi dorească să schimbe ceva şi sunt multe de schimbat, începând cu accesul la cultură al oamenilor”, a mărturisit actorul.

Un manager al Culturii în România trebuie să o facă „profitabilă şi accesibilă”, este opinia lui Manole.

„Din cultură se pot fac foarte mulţi bani. Nemaiţinând cont că un popor care are o cultură este un popor care este mult mai rodnic, mai deştept, înţelege mai bine lucrurile care se întâmplă în jurul lui şi poate că asta ar schimba multe în societate, dar din păcate în ultimii 30 de ani nu am dispus de educaţie şi de cultură, aşa că suntem exact unde nu ne-am fi dorit să fim niciodată. Dovadă stă acum campania de vaccinare, dovadă stă înţelegerea noastră asupra unui vot şi a exercitării dreptului nostru democratic, foarte multe lacune. Ministerul Culturii ar trebui să fie foarte legat de Ministerul Educaţiei şi să aibă multe planuri împreună, să construiască, şi cu Ministerul de Finanţe”, mai spune actorul.

Marius Manole e de părere că oamenii politici sunt preocupaţi mai mult de jocurile politice decât de binele ţării.

„Nu ştiu dacă Dacian Cioloş va avea sorţi de izbândă, bănuiesc că e foarte complicat, lucrurile sunt mult mai mari decât ne imaginăm noi, cert este că în momentul ăsta nimeni nu-şi doreşte binele ţării, toată lumea se gândeşte care e jocul politic de făcut. Nimeni nu se gândeşte că ţara asta are nevoie de un guvern. Cred că ţara asta nu a dus-o niciodată mai rău, suntem într-un dezastru. Cu toate raitingurile bune pe care le avem de creştere economică, mi se pare că suntem într-un dezastru. Cred că am fi inconştienţi să mai prelungim în starea asta, dar oamenilor din Parlament şi Guvern li se pare mai important să-şi satisfacă orgoliul”, a precizat el.

Comentarii
  • Arde-i pe managerii de unități de cultura cu legea pe care boul de Bulai o tine la sertar sa nu deranjeze! Scoate legea aia și sa vezi cum se face lumina.

  • Marius Manone a confirmat ceea ce spuneam si in liveurile lui de pe Youtube. Cultura e in nock-out grav, noroc cu Teatru si cu filmele care mai sunt pe Youtube, asa cum esunt ele vechi sau mai putin vechi care tin cat de cat Cultura in viata. S-a ajuns asa si dca o anumnite parte al mass media a contribuit [entru debandata si promovarii cu prostii – de aici si acel „tembelizor”.
    Ai multumim actorului pentru interviu si ca a mers la discutii. E nevoie de cineva serios dintre actori care sa fie Ministru Culturii si sa face ceva serios. Pro #rezist , Pro #normalitate.

  • :)) Asta de mai sus vorbeste de cultura si apoi baga un „Ai multumim actorului” :)) asa-s mai toti rezistii, plini de cultura-n vene. Don’t do drugs kids.

  • :)) Asta mai de sus ( haha ) vorbeste aiurea fara sa aibe habar. Viitorul premier a promus pe Iulia Popovici care chipurile e critic de arta dar nu stie mare lucru. Si nu actorul Marius Manole.
    Daca este adevarat, atunci vai de noul gurvern. Si asa cultura e vai de ea. Da, actorul Marius Manole sau Ilona Brezoianu ar fi persoana protrivita, e nevoie de cineva care stie ce are de facut. Ce sa faca Iulia Popovici ?

Adauga un comentariu