Din lumea filmului

Actorul Ned Beatty a murit. Fiica sa a făcut anunțul trist

Publicat: 14 iun. 2021
Actorul Ned Beatty zambeste larg
Actorul Ned Beatty a murit la 83 de ani.

Actorul Ned Beatty a murit din cauze naturale la vârsta de 83 de ani. Faimos pentru rolurile sale din Deliverance, Superman și Network, starul și-a dat ultima suflare în casa sa din Los Angeles.

Fiica acestuia a fost cea care a făcut tristul anunț.

Actorul Ned Beatty a murit

Ned Beatty s-a stins din viață duminică dimineața, înconjurat de familie și prieteni, au anunțat reprezentanții actorului. Starul de cinema s-a născut în Louisville, Kentucky și a început cariera în teatru, înainte să joace în primul său film de referință, Deliverance, alături de Burt Reynolds și Jon Voight (1973).

În anul 1976 a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar mulțumită performanței memorabile din filmul-cult Network. În întreaga sa carieră a jucat în peste 150 de filme și seriale de televiziune. Actorul era căsătorit cu Sandra Johnson și are opt copii.

Starul a inspirat generații întregi

Beatty a avut noroc și a fost remarcat „din prima” pentru un rol ce avea să devină de referință: vânătorul de ocazie Bobby, care este victima unei agresiuni sexuale în filmul controversat „Deliverance” (1972) al celebrului John Boorman.

Beatty s-a făcut remarcat și în „Nashville”, producția lui Robert Altman, unde a jucat rolul unui avocat „uns cu toate alifiile”, interconectat politic, care nu are răbdare cu copiii săi surzi, nu poate găsi un mijloc de comunicare cu aceștia.

În filmul „Network”, actorul Ned Beatty are o replică memorabilă: „Totul se întâmplă pentru că apari la televizor, prostuțule”.

S-a făcut remarcat și în televiziune, fiind nominalizat la un premiu Emmy în 1979, pentru „Friendly Fire”, în care Beatty și Carol Burnett joacă rolul unui cuplu, care, după moartea fiului lor, dezvăluie realitățile grotești ale războiului din Vietnam. De asemenea, Beatty a fost nominalizat la un Emmy și pentru rolul din filmul „Last Train Home” (1989).

O altă dramă a zguduit Hollywood-ul la finele lunii trecute

Lumea actorilor a fost zguduită de vestea că muzicianul și actorul Kevin Clark a murit la vârsta de 32 de ani într-un accident rutier.

Tânărul și-a pierdut viața pe când se plimba cu bicicleta în zona de nord-vest a oraşului Chicago și a fost lovit de un autoturism.

„Vești devastatoare. Kevin s-a stins din viață, mult prea devreme. Un suflet frumos. Atât de multe amintiri grozave. Am inima frântă. Transmit multă dragoste familiei sale și celor din comunitatea School of Rock”, a scris la acea vreme Jack Black.

Tot in luna mai lumea Disney a fost zguduită din temelii de vestea morții lui Samuel E Wright, celebrul colaborator al companiei.

Samuel este cunoscut pentru interpretarea melodiei “Under the sea”, premiată cu Oscar, în anul 1989, iar apoi a interpretat pe Broadway rolul Mufasa în producţia „The Lion King”.

Printre rolurile sale se numără cel al muzicianului jazz Dizzy Gillespie în filmul „Bird” al lui Clint Eastwood.

Decesul actorului a fost marcat de către Disney cu un panou-tribut „The Lion King” la New York.

Adauga un comentariu