Din lumea filmului

Actorul Samuel E Wright a murit. A dat viață crabului Sebastian din „Mica sirenă”

Publicat: 27 mai 2021
Actorul Samuel E Wright a murit. A dat viață crabului Sebastian din Mica sirenă
Celebrul actor Samuel E Wright a murit la varsta de 74 de ani.

Este doliu în lumea filmului după ce actorul Samuel E Wright a murit. Acesta este cunoscut pentru faptul că a dat viață crabului Sebastian în „Mica sirenă”. Bărbatul a făcut parte și din distribuția originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar”.

Acesta a încetat din viață la 74 de ani.

Samuel E Wright a murit

Samuel este cunoscut și pentru interpretarea melodiei “Under the sea”, premiată cu Oscar, în anul 1989, iar apoi a interpretat pe Broadway rolul Mufasa în producţia „The Lion King”.

Printre rolurile sale se numără cel al muzicianului jazz Dizzy Gillespie în filmul „Bird” al lui Clint Eastwood.

Decesul actorului a fost marcat de către Disney cu un panou-tribut „The Lion King” la New York.

Cine a fost Samuel E Wright

Samuel E Wright s-a născut în 1946, în Camden (Carolina de Sud). Samuel E Wright a făcut parte din distribuţia originală a spectacolului „Jesus Christ Superstar” (1971) de pe Broadway. L-a înlocuit pe Ben Vereen în musicalul „Pipiin” şi a primit o nominalizare la premiile Tony, în 1984, pentru rolul din „The Tap Dance Kid”.

O a doua nominalizare la Tony a primit-o în 1998, pentru rolul regele Mufasa în „The Lion King”, versiunea de scenă a filmului Disney din 1994.

Este cunoscut la nivel global pentru că a dat voce personajului Sebastian, rol reluat în serialul TV „Little Mermaid” şi în alte animaţii derivate.

„Sebastian mi-a dat ce mi-am dorit mereu ca actor, şi asta este nemurirea”, a declarat el în 1991 pentru Entertainment Weekly.

„În ceea ce mă priveşte, din acest motiv sunt în industria asta. Vreau ca toată lumea să mă iubească, să îşi amintească de mine mereu”.

Celebrul artist a decedat pe 24 mai, în casa lui din Walden (New York), după o luptă de trei ani cu un cancer de prostată.

Hudson Valley Conservatory, co-fondat de Wright în Walden în 1994, a spus că el a fost „iubit, lider şi mentor”.

Lumea artelor din România este și mai săracă

Actorul Bogdan Caragea a murit lăsând lumea teatrului în lacrimi. Bogdan Caragea, fost director artistic la Teatrul de Stat din Constanța, a lucrat atât ca actor, cât și ca director artistic, de producție, de scenă, regizor sau compozitor.

Anul trecut, în iunie, actorul a fost internat în stare gravă în Spitalul Elias, iar soția sa, Luiza Sarivan, și ea actriță la Teatrul de Stat, făcea un apel pentru donarea de sânge.

„Am înfiinţat un teatru, după ce am terminat Institutul, secţia română de la Sfântu Gheorghe. Cu Bebe Cotimanis, Dorin Andone, Ionel Mihăilescu, Oana Ştefănescu, Teodora Mareş. După aceea am fost la Bucureşti, unde am jucat cam peste tot şi cam tot. În general, din tot ceea ce înseamnă artă. N-am făcut, din păcate pentru mine, marionete şi operă. În rest, operetă, revistă, teatru, teatru de copii, tot, tot. Chiar mi se mai şi joacă nişte compoziţii la Teatrul Excelsior”, spunea Bogdan Caragea în urmă cu câțiva ani.
Adauga un comentariu