Magazin

Actorul Stefan Radof a fost inmormantat cu onoruri militare

Publicat: 30 mart. 2012
Zeci de persoane – rude, colegi de teatru, prieteni si oameni simpli – si-au luat astazi ramas bun de la Stefan Radof, care a fost inmormantat in Cimitirul Bellu. Actorul, care a primit, in decembrie 2004, din partea presedintelui Ion Iliescu Ordinul National „Steaua Romaniei” in Grad de Cavaler, a fost inmormantat cu onoruri militare.
„Era un om cu o inima atat de mare incat uite ca nu a rezistat. Pacat pentru un om care chiar credea ca mai are o viata de trait. Nu mai demult decat duminica trecuta, cu doua zile inainte de a muri, a fost la o conferinta la care era plin de vitalitate si facea planuri de viitor. (…) Nu vreau sa fiu cinic, dar moare cine nu trebuie. Aici Dumnezeu are niste socoteli pe care nu le putem sti din pacate”, a declarat scriitorul Nicolae Manolescu. 
Actorul Ion Dichiseanu a declarat despre Stefan Radof ca „era un om minunat”, un om cu care se intelegea foarte bine. 
„Ca actor am jucat cu el numai in „Micul infern” peste 500 de spectacole. Era un om deosebit, sensibil, inteligent, era un poet, a fost un parlamentar si un intelectual de rasa. Avea o sensibilitate iesita din comun”, a spus Ion Dichiseanu. 
La slujba de inmormantare au fost prezenti printre altii Ilinca Tomoroveanu, Cornel Todea, directorul Teatrului „Ion Creanga”, Silviu Biris, Ion Dichiseanu, Monica Ghiuta, George Ivascu, Dan Hossu, nepotul actorului, Nicolae Manolescu, Theodor Paleologu. 
Printre cei care i-au trimis sau i-au adus personal coroane de flori s-au aflat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Teatrul „Nottara”. 
Actorul Stefan Radof a murit in noaptea de marti spre miercuri la Spitalul Floreasca in urma unui stop cardio respirator. 


loading...

Adauga un comentariu