Actualitate

Actrița Carmen Tănase susține Legea Suveranității! Se vrea interzicerea exporturilor de lemne dar și implicarea serviciilor de informații în activitățile comerciale cu caracter privat – DOCUMENT

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Actrița Carmen Tănase susține Legea Suveranității Se vrea interzicerea exporturilor de lemne dar și implicarea serviciilor de informații în activitățile comerciale cu caracter privat - DOCUMENT
Actrița Carmen Tănase a votat pentru Legea Suveranității

Actrița Carmen Tănase a anunțat, printr-o postare publicată pe TikTok că se alătură semnatarilor Legii Suveranităţii. Demersul actriței nu este singular, în ultimele luni mai multe personalități din țară alăturându-se demersului.

Legea care a fost publicată în Monitorul Oficial ca un demers cetățenesc care cuprinde mai multe capitole. Vorbim despre posibilitatea de a interzice exportul de lemne din pădurile României dar și interzicerea implicării serviciilor de informații în activitățile comerciale cu caracter privat.

Actrița Carmen Tănase a semnat pentru Legea Suveranității

Într-un scurt filmuleţ postat pe o reţea de socializare, actrița Carmen Tănase a declarat că a semnat și susţine demersul cetățenesc pentru adoptarea Legii Suveranității. Aceasta le-a recomandat tuturor celor interesați să se documenteze şi să vadă ce conţine legea respectivă:

Bună ziua, numele meu este Carmen Tănase, sunt actriță și susțin Legea Suveranității. O semnez şi o susţin. Vă invit şi pe dumneavoastră să o citiți și apoi, dacă doriți, să o semnați. Vă mulțumesc. precizează actrița pe TikTok.

Nu este prima personalitate care a semnat pentru adoptarea Legii Suveranității. Pe site-ul celor care au pornit demersul se află mai multe testimoniale a celor care au semnat. Printre susţinători se regăsesc și Ilie Șerbănescu, Florin Zamfirescu, Mihai Gruia sau Manuela Hărăbor.

Ce este Legea Suveranității, legea care ar interzice exportul de lemne și implicarea serviciilor de informații în activitatea economică privată

Conform site-ului care aparţine proiectului de lege, Legea Suveranității aduce mai multe noutăți. De exemplu se vrea interzicerea exportului de lemne pentru o perioadă de 100 de ani dar și interzicerea implicării serviciilor de informații în activitățile economice private. O altă prevedere este reprezentată de repatrierea rezervelor de aur:

“Noi, poporul român, inițiem acest proiect de lege numit Legea Suveranității pentru a pune capăt abuzurilor medicale, interzicerea exportului de lemn brut pentru 100 de ani, repatrierea rezervei de aur, interzicerea finanțării serviciilor secrete din activități comerciale cu caracter privat, introducerea de pedepse concrete pentru încălcarea Constituției țării și protejarea resurselor umane și naturale ale României.” se arată în declarația de intenţie de pe site.

Ba mai mult, legea ar fi deja publicată în Monitorul Oficial ca un demers cetățenesc. Legea este explicată pas cu pas iar documentele le vom publica în GALERIA FOTO.

 

În ultimii zeci de ani România a exportat cantități impresionante de lemne

Pădurile din România sunt din ce în ce mai rare din cauza exportului masiv cu care se confruntă România. Așadar, sute, poate mii de tone de lemn brut ia drumul exportului în fiecare an. Asta în contextul în care România are, în mod teoretic, legi care să protejeze tăierea ilegală a pădurilor. Pădurile virgine din România sunt din ce în ce mai puține iar pădurarii sunt de cele mai multe ori complici la furt sau victime a abuzurilor mafiei lemnelor.

Nici jurnaliștii care vor să investigheze jaful nu sunt protejati. De exemplu, în luna august 2021, doi jurnaliști au fost pur și simplu bătuți cu bâte și topare în momentul în care filmau mafia lemnelor din județul Suceava.

România, țara în care milioane de români au fost filați de către serviciile de informații

Pe de altă parte, România este singura țară din Uniunea Europeană unde serviciile de informații au interceptat, în mod ilegal, convorbirile telefonice a milioane de români. Așadar, pe lângă caracterul ilegal al acestor interceptări, sumele care au fost scoase din bugetul român pentru a face posibil acest lucru au fost de ordinul milioanelor de euro.

Ultimul raport publicat în acest sens a fost în 2016 în momentul în care cei din Comisia de control a SRI au constatat faptul că nu mai puțin de 6!!! milioane de români au fost interceptați de Serviciul Român de Informații! Cantitatea este una mare dar nu este de neglijat nici perioada în care aceștia au fost ascultaţi. De exemplu, Călin Popescu Tăriceanu a fost interceptat pe o perioadă de 5 ani.

Adauga un comentariu