Din lumea filmului

Actrita din „Pasarile” despre Alfred Hitchcock: M-a hartuit sexual, avea o masca a chipului meu. Scena cu pasarile vii, folosita pentru a se razbuna

Publicat: 01 nov. 2016

Actrita Tippi Hedren, protagonista in „Pasarile” si „Marnie„, spune ca regizorul a hartuit-o, a incercat sa o sarute si avea o usa secreta instalata intre biroul sau si cabina ei de machiaj. In scene din film, pasari vii erau cat pe ce sa ii impunga ochii. Astfel se razbuna Alfred, relateaza The Guardian.

Actrita Tippi Hedren, protagonista in „Pasarile” si „Marnie” spune ca regizorul a hartuit-o, a incercat sa o sarute si avea o usa secreta instalata intre biroul sau si cabina ei de machiaj.

Tippi Hedren a dezvaluit modul in care Alfred Hitchcock ar fi agresat-o sexual, in timpul in care actrita si regizorul au lucrat la filmele „Pasarile” si „Marnie”.

Actrita a mai vorbit in trecut despre purtarea excentrica si dominanta a maestrului suspansului, mai ales in 2012, in filmul produs de HBO, „The Girl”.

Hedren ofera insa detalii proaspete intr-o noua autobiografie, „Tippi: A Memoir”.

Potrivit Daily Mail, comportamentul abuziv al lui Hitchcock a inceput atunci cand a distribuit-o pe Hedren in „Pasarile”, primul ei film in regia lui Hitchcock, follow-up la „Psycho”. Hedren sustine ca directorul a ordonat altor membri din echipa filmului sa nu vorbeasca cu ea sau sa o atinga. Actrita spune ca Hitchcock devenea irascibil atunci cand vorbea cu alti barbati.

Hedren sustine ca intr-o zi, regizorul s-a napustit auspra ei si a incercat sa o sarute, in timp ce mergeau cu limuzina cineastului.

A doua zi, pe platoul de filmare, in timp ce filma faimoasa scena din cabina telefonica, in care personajul interpretat de Hedren este atacat de pasari, actrita spune ca una dintre ciorile mecanice a spart geamul ce se presupunea ca e incasabil. Cioburile au lovit-o in fata.

Actrita mai povestese ca intr-o scena in care personajul ei era atacat de pasari intr-un dormitor, cineastul a decis ca pasarile mecanice nu functionau pentru redarea autentica a secventei. Hitchcock a decis sa foloseasca pasari vii. Hedren a petrecut cinci zile pentru filmarea scenei cu pasari vii. Erau aruncate inspre ea si atasate de corpul ei cu benzi elastice. Hedren spune ca a facut o criza atunci cand o pasare, care fusese atasata de umarul ei, aproape ca a impuns-o cu ciocul intr-un ochi. Si-a petrecut saptamana urmatoare in pat, epuizata.

 Hedren banuieste ca Hitchcock incerca sa o pedepseasca pentru ca-i refuza avansurile sexuale.

Urmatorul film pe contractul lui Hedren cu Alfred Hitchcok a fost „Marnie”, despre un cleptomana cu probleme de sanatate mintala. Filmul include o scena in care Marnie, interpretata de Hedren, este violata de noul ei sot. Hedren considera ca scena in care barbatul o sileste pe mireasa sa idealizata. dar intalgibila si rece, este, de fapt, fantezia personala a lui Hitchcock.

Comportamentul abuziv al regizorului a continuat, spune Hedren. Cineastul si-a comandat o masca ce era, de fapt, o replica a chipului ei, chiar daca nu a folosit-o in film. Hitchcock a stabilit apoi ca Hedren sa stea in cabina de machiaj de langa biroul sau. Intre cele doua incaperi exista o usa de legatura. Hitchcock voia „sa gaseasca o cale de a-si dezvalui subtil obsesia lui pentru mine, ca si cum eram datoare sa-l satisfac”, scrie Hedren in noua autobiografie. Cineastul si-a declarat dragostea pentru actrita in mod direct.

Intr-o zi, spune Hedren, a chemat-o in biroul sau.

„M-a apucat dintr-o data, si-a pus mainile pe mine. Era un act sexual, era pervers si era urat”, scrie ea.

Frustrat dupa rezistenta radicala a actritei, Hitchcok a amenintat-o ca-i va ruina cariera. Hedren spune ca a deturnat decizia studio-ului Universal, atunci cand au vrut s-o propuna pentru Oscar si a vorbit defaimator despre actrita la Hollywood.

Totusi, actrita semnase un contrat cu regizorul pentru inca doi ani. Hitchcock a refuzat sa ii permita sa lucreze cu alti regizori. Aceasta decizia a lui Alfred Hitchcock, combinata cu reticenta studiourilor de a antagoniza cu Hitchcock, insemna ca gloria si cariera lui Hedren nu vor fi niciodata recuperate.

„Studiourile au putere”, a declarat Hedren in 2012. „Nu am putut face nicio actiune juridica. Nu existau legi cu privire la acest tip de situatie. In cazul in care acest lucru s-ar fi intamplat astazi, as fi o femeie foarte bogata.”loading...

Adauga un comentariu