Din lumea filmului

Actrita irlandeza Peggy Cummins, cunoscuta pentru rolul „femeii fatale” din filmul noir „Gun Crazy”, a murit

Publicat: 03 ian. 2018
3

Actrita irlandeza Peggy Cummins, cunoscuta pentru rolul „femeii fatale” din filmul noir „Gun Crazy”, lansat in 1950, a murit la varsta de 92 de ani, in urma unui accident vascular cerebral, scrie hollywoodreporter.com.

Peggy Cummins a murit vineri, intr-un spital din Londra, fiind inconjurata de familia ei, a declarat o prietena a actritei pentru The Hollywood Reporter.

Nascuta pe 18 December 1925, Peggy Cummins s-a stabilit in Statele Unite ale Americii in 1945, cand  a fost distribuita in rolul principal al productiei „Forever Amber”, a studioului 20th Century Fox. Insa, a fost inlocuita de Linda Darnell.

Mai tarziu, Peggy Cummins a obtinut rolul „Annie” Laurie Starr in filmul noir cu buget redus „Gun Crazy”, regizat de Joseph H. Lewis.

Filmul il perzinta pe Bart Tare, interpretat de John Dall, care a avut o pasiune pentru arme inca din copilarie. Dupa ce este lasat la vatra, prietenii il duc la un carnaval. Acolo, Bart o intalneste pe Annie, care se ocupa de un spectacol cu arme.

Annie, „femeia fatala”, ajunge sa il provoace la o competitie de tras cu arma. Cei doi ajung sa se casatoreasca si devin infractori.

Actrita a mai jucat in productii precum filmul western „Green Grass of Wyoming” (1948), alaturi de Charles Coburn, si in filmul horror „Curse of the Demon” (1957), alaturi de Dana Andrews.

A parasit Statele Unite ale Americii in 1950, unde nu s-a mai intors timp de mai multe decenii, si a jucat in filme precum „Operation X” (1950), alaturi de Edward G. Robinson, „Hell Drivers” (1957), regizat de Cy Endfield, si „Curse of the Demon” (1957). S-a retras din actorie la mijlocul anilor 1960.

Peggy Cummins s-a casatorit in 1950 cu omul de afaceri britanic Derek Dunnett. A avut un fiu, David, si o fiica, Diana.

Adauga un comentariu