Eveniment-Social

Actualul sef al DTSJ refuza sa lucreze cu Pavelescu

Publicat: 15 feb. 2001

Bucu, luat la bani marunti de Ministerul Sportului

•Prefectul judetului are dubii in privinta fondurilor folosite pentru modernizarea Salii Polivalente si destinatia unor spatii apartinand acestei sali

Politia Economica a declansat o ancheta de amploare la Directia Judeteana de Tineret si Sport. Controlul vizeaza activitatea manageriala a lui Ion Bucu, actualmente directorul DTSJ Iasi. Prefectul Corneliu Rusu Banu a precizat ieri ca vor fi verificate sesizarile pe care le-a primit, privind o serie de posibile ilegalitati economico-financiare comise de directorul Directiei pentru Tineret si Sport. „S-a prezentat la mine, din partea Ministerului Tineretului si Sportului, o brigada care face un control la DTSJ. Asteptam concluziile acestui control peste doua zile. S-au inregistrat niste abateri de ordin financiar, legate de modernizarea Salii Sporturilor si de schimbarea destinatiei acestei sali. De aceste abateri s-ar fi facut vinovat Ion Bucu. Acolo se desfasoara si alte activitati care nu apartin sportului si actiuni de tineret. Se banuieste ca acolo ar fi niste mici afaceri sau chiar mai mari”, a declarat Corneliu Rusu Banu, prefectul judetului Iasi.
Politia Economica va stabili cum au fost folosite fondurile destinate modernizarii Salii Polivalente si ce bani au fost primiti in schimbul inchirierii unor spatii in interiorul acestei sali. In replica, Ion Bucu a declarat: „Este un control de la Ministerul Tineretului si Sportului, privind activitatea DTSJ, din toate punctele de vedere, la toate bazele sportive din patrimoniul nostru”.
In ceea ce priveste abaterile de care a pomenit prefectul Iasului, Bucu a spus ca „daca sunt sau nu ilegalitati, asta va dovedi doar comisia, iar o masura in ceea ce priveste demiterea mea nu poate fi luata decat de ministru. Prefectul propune, iar MTS dispune, asta e regula”.
De asemenea, Bucu nu exclude varianta ca acest control ar fi comandat de cineva, insa, „voi continua sa-mi apar drepturile, indiferent de ce se va intampla. Vineri, la ora 13.00, pleaca ultima persoana din comisie de la Iasi si nu pot sa spun cu exactitate daca se va da un verdict. Este posibil sa fie dat rezultatul anchetei pe loc, dar se poate ca verdictul sa se pronunte numai dupa o analiza mai amanuntita din partea ministrului, la Bucuresti”, a continuat Bucu.

„Nu accept o colaborare cu Pavelescu”

Cum v-am mai informat, prefectul de Iasi i-a propus, in urma cu cateva zile, lui Ion Bucu sa ramana la DTSJ, dar ca director adjunct, pentru primul scaun fiind nominalizat Dan Pavelescu. „Nu accept sa colaborez cu Pavelescu, pentru ca amandoi suntem incomozi si nu cred ca putem face lucruri bune impreuna. Daca venea altcineva in functia de director, ramaneam”, a declarat, pentru Ziua de Iasi, Ion Bucu, inca director al DTSJ Iasi.
„Deocamdata sunt director. Daca cineva va hotari schimbarea mea din functie, acea persoana trebuie sa fie seful MTS. Chiar si atunci, va trebui sa mi se dea niste explicatii cu privire la aceasta decizie, sa mi se spuna cu ce am gresit si care sunt motivele”, a conchis Bucu.

Narcis POHOATA
Catalin DUMITRESCUloading...

Adauga un comentariu