Mozaic muzical

Acum 30 de ani erau celebri. Ce mai fac Dana Bartzer si Dan Creimerman

Publicat: 15 mart. 2018
3

Au format unul dintre cele mai indragite cupluri de pe scena muzicii din Romania in anii de dinainte de Revolutie. Ea era o tanara cu chip de papusa, voce suava si zambet seducator, in timp ce el parea barbatul puternic care o proteja. Dana Bartzer si Dan Creimerman au iesit din lumina reflectoarelor, dar se iubesc la fel de mult ca in tinerete.

Numiti ”Romina si Albano de Romania”, Dana (52 de ani) si Dan (60 de ani) au facut furori in anii ‘80 cu muzica lor. Au cantat impreuna, insa ea a avut nenumarate apartii solo, dar si alaturi de Loredana Groza si Silvia Dumitrescu, colegele de generatie.

In 1986 si 1987 a participat la Festivalul de la Mamaia unde a obtinut premii. Cu toate acestea, lumea si-o aminteste mai mult la bratul sotului sau, care-i compunea piesele. Desi aveau succes, cei doi au decis sa renunte la viata artistica la scurt timp dupa Revolutie.

Multi ani nu s-a mai stiut nimic despre ei, pana cand vocile lor au inceput sa se auda pe fundalul reclamelor. Cu asta se ocupa si in prezent. Dan are un studio de inregistrari unde realizeaza coloane sonore pentru spoturi publicitare. Cea mai cunoscuta este cea de la Coca Cola, "Sarbatorile vin!" Totodata, cei doi conduc Asociatia Culturala si Canalul Media "Art Channel", care are ca scop promovarea tinerilor interpreti.

Pe 5 martie, acestia au organizat spectacole colocviale de muzica, teatru, film si arte plastice. ”Sotia mea, organizeaza o stagiune de concerte cu elevi ai Colegiului National de Muzica "George Enescu" si astfel, ea vede foarte multi tineri talentati. Pe altii i-am descoperit cu ocazia diverselor concursuri sau a altor evenimente la care au participat. Noi ne facem o lista si hotaram de comun acord cu ei. Este onorant pentru oricine sa participe la o asemenea serata, intr-o asemenea companie”, marturisea Dan la inceputul lunii.

Dana recunoaste ca microbul scenei nu i-a trecut. “Avem zilele asa de pline ca nu stiu unde ar mai incapea viata de scena. Avem zile incarcate cu de toate. Cateodata imi este intr-adevar dor de scena, dar mai apare asa cate o ocazie si se umple golul ala care ar fi fost”, a spus, emotionata, Dana Bartzer, care a ramas la fel de frumoasa ca in tinerete.

Pe de alta parte, iubirea este la fel de vie, chiar daca peste casnicia lor au trecut 30 de ani. Au doi baieti impreuna, pe Boris (21 de ani) si Robert (16 ani). Primul este student la Universitatea Karlsruhe de arta si design, din Germania, iar cel de-al doilea a terminat de curand Liceul ”George Enescu” si canta la pian.

Adauga un comentariu