Local

Acuzat că a violat o bătrânică în urmă cu peste un an, arestat preventiv în urmă cu câteva zile! Femeia a stat cu frica-n sân în tot acest timp, de teamă să nu fie abuzată din nou!

Publicat: 07 sept. 2020
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele unui individ, sub acuzația de viol
Un individ a fost încătușat după o acuzație de viol

O ieșeancă de 79 de ani a trecut prin clipe de groază. Un individ care îi putea fi nepot este acuzat că ar fi violat-o fără milă pe femeie, dar în urmă cu mai bine de un an. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au arestat preventiv pe Ionel Botan

Clipe de groază pentru o ieșeancă de 79 de ani! A venit iadul pe pământ! Un individ a ajuns după gratii, fiind acuzat că a violat-o pe sărmana femeie. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis propunerea anchetatorilor.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ionel Botan, pentru săvârșirea infracțiunii de viol, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au afirmat judecătorii ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionel Botan, acuzat că a violat o femeie de 79 de ani

Individul în vârstă de 38 de ani a intrat în atenția anchetatorilor vineri, pe 4 septembrie 2020. Astfel, oamenii legii l-au reținut pe acesta, el fiind suspectat că a batjocorit-o pe septuagenară.

„Vineri, 4 septembrie, polițiștii ieșeni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 38 de ani, din comuna Mogoșești, bănuit de comiterea infracțiunii de viol. Ulterior, acesta a fost prezentat cu propuneri legale Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, a menționat ieri Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

De remarcat este faptul că, deși suspectul era vizat încă de la producerea incidentului, acesta a fost încătușat abia acum. Cel mai probabil, ancheta a durat mai mult deoarece era vorba despre cuvântul victimei contra cuvântului suspectului. De asemenea, în dosar au fost efectuate mai multe expertize, pentru a se stabili cu exactitate dacă a fost sau nu vorba despre o agresiune sexuală.

Clipe de groază pentru o ieșeancă: batjocorită de un consătean în urmă cu peste un an

Anchetatorii au susținut că incidentul extrem de grav ar fi avut loc în urmă cu peste un an.

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat că, în ziua de 31 mai 2019, acesta ar fi constrâns o femeie de 79 de ani să întrețină raporturi sexuale”, a adăugat ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

În urma incidentului, victima a formulat o plângere la Poliție, însă, în tot acest timp, suspectul nu a putut fi identificat. Recent, oamenii legii l-au prins pe Ionel Botan și l-au dus la audieri. În urma audierilor, individul în vârstă de 38 de ani a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au propus arestarea preventivă a acestuia. Judecătoria Iași a admis propunerea și l-a arestat pentru 30 de zile pe individ. Acum, urmează a se vedea dacă Ionel Botan va contesta sau nu decizia judecătorilor. În eventualitatea în care o va ataca, judecătorii instanței superioare vor hotărî ce se va întâmpla, respectiv dacă vor menține sau nu arestul preventiv.

Adauga un comentariu