Mozaic muzical

Acuzat de hartuire, Placido Domingo a demisionat de la conducerea Operei din Los Angeles

Publicat: 03 oct. 2019

Celebrul tenor spaniol Placido Domingo, care a fost acuzat de hartuire sexuala de mai multe femei, a demisionat din functia de director general al Operei din Los Angeles, au anuntat miercuri media americane, relateaza AFP.

''Acuzatiile recente din mass-media au creat o atmosfera care ma impiedica sa fiu util pentru aceasta companie pe care o iubesc atat de mult'', a explicat celebrul tenor, in varsta de 78 de ani, potrivit unui comunicat transmis media americane.

Tenorul spaniol Placido Domingo a anuntat marti ca renunta sa mai concerteze pe scena Metropolitan Opera din New York, dupa acuzatiile de hartuire sexuala formulate impotriva sa de mai multe femei.

Placido Domingo, care a aparut pentru prima data pe scena din New York in urma cu peste 50 de ani, era asteptat incepand de miercuri la Metropolitan Opera (Met) pentru o noua productie 'Macbeth' de Giuseppe Verdi.

Tenorul a respins din nou marti acuzatiile formulate impotriva sa, intr-o declaratie transmisa AFP, declarandu-se 'ingrijorat de mediul in care oamenii sunt condamnati fara un proces echitabil'.

Legenda vie a operei, Placido Domingo, care in jumatate de secol de cariera a inregistrat peste 100 de albume si a cantat de peste 4.000 de ori, este acuzat de opt cantarete si o dansatoare, de comiterea unor gesturi nepotrivite si sarutari fortate, incepand cu sfarsitul anilor 1980.

Opera din Los Angeles, unde Domingo a fost director general din 2003, l-a suspendat din functie si a lansat o ancheta in legatura cu aceste acuzatii.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit