Sport

Acuzata de dopaj, Simone Biles afirma ca se trateaza pentru deficit de atentie

Publicat: 14 sept. 2016

Gimnasta americana Simone Biles, cvadrupla medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august, acuzata de dopaj de un grup de hackeri rusi care au obtinut date medicale confidentiale dupa ce au spart serverele Agentiei Mondiale Antidoping (AMA-WADA), sustine ca se afla sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD).

Texana în vârsta de 19 ani, care a cucerit în total cinci medalii la prima sa participare la o Olimpiada (patru de aur si una de bronz), a fost portdrapelul Statelor Unite la ceremonia de închidere de la Rio de Janeiro.

„Sufar de ADHD si iau medicamente înca din copilarie. Vreau sa stiti ca eu cred într-un sport curat, am respectat întotdeauna regulile si voi continua sa o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport si foarte important pentru mine”, a scris Biles pe contul sau Twitter.
Un grup de hackeri rusi, denumit Fancy Bears, a anuntat marti ca a reusit sa acceseze baza de date a AMA si a descoperit ca „zeci de sportivi americani au fost depistati pozitiv”, iar medaliatii de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro „au avut liber la doping”. Printre altii, au fost numite surorile Venus si Serena Williams, din topul mondial al tenisului feminin, si gimnasta Simone Biles, multipla medaliata cu aur la Rio.

Federatia americana de gimnastica a dat, la rândul ei, publicitatii un comunicat în care afirma ca „Simone a completat formularele adecvate în raport cu solicitarile Agentiei americane antidoping (USADA) si AMA”. „Nu a existat nicio încalcare a regulamentului. Federatia internationala de gimnastica, Comitetul olimpic american si USADA au confirmat acest lucru”, a precizat Steve Penny, presedintele USA Gymnastics.loading...

Comentarii
  • mincinoaselor, da-ti medaliile si banii inapoi…bine le-a facut ca le-a descoperit…oricum, au fost niste JO de tot rasul…si ma rog de unde atatea deficiente de atentie etc? de ce nu au spus inainte? cum sa nu te influenteze un medicament, cand o simpla aspirina iti schimba starea?

Adauga un comentariu