News Flash:

Acuzatii de evaziune fiscala aduse lui Danut Prisecariu - VEZI FACSIMILE

25 Octombrie 2010
2261 Vizualizari | 2 Comentarii
Danut Prisecariu
• Cererea de reverificare fiscala a unui control din 2005 se pare ca are scopul de a rezolva procesul de coruptie in care este implicat Danut Prisecariu, in urma modernizarii Moldova Mall • Inspectorii fiscali au stabilit ca unele decontari de materiale, in acest caz, precum si unele cheltuieli au fost nejustificate, diminuand impozitul pe profit, de aici rezultand acuzele de evaziune fiscala

Recentul scandal declansat la Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului (DGFPJ) Iasi, in urma detasarii directorului executiv adjunct Ioan Grigoriu pe functia de adjunct la Vama Iasi, mutare despre care se spune ca este urmarea interventiei lui Danut Prisecariu, care controleaza firma Alimentara SA, se pare ca are cauze mult mai vechi. Astfel, informatiile primite la redactie demonstreaza ca, inca din aprilie 2010, firma Construct Design SRL din Iasi, controlata de acelasi Prisecariu, s-a adresat Comisiei de abuzuri a Camerei Deputatilor solicitand o reverificare fiscala a unui control finalizat in mai 2005. Asa cum rezulta din datele detinute in prezent, cererea de reverificare fiscala are la baza intentia de a rezolva procesul de coruptie in care este implicat Danut Prisecariu, in urma modernizarii Moldova Mall, din centrul orasului Iasi. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania ar fi casat hotararile de achitare a lui Prisecariu date de instantele inferioare, trimitand dosarul de coruptie spre rejudecare la Judecatorie. Altfel spus, procesul de coruptie incepe de la capat. Se poate spune ca firma Construct Design SRL, reprezentata de administratorul Ciprian Tabacaru, cere refacerea controlului fiscal pentru a rezolva acest proces.

Acuzatii de coruptie

In raportul de control finalizat in mai 2005, despre care se spune ca a stat la baza acuzatiilor de coruptie aduse lui Danut Prisecariu, pentru care este judecat in prezent, sunt prezentate pe larg ilegalitatile constatate si catagolate astfel de inspectorii fiscali. Inspectorii au stabilit ca decontarile de materiale la extinderea si modernizarea Moldova Mall, precum si unele cheltuieli au fost nejustificate. Sumele stabilite se ridica la valori impresionante, nu numai pentru vremea respectiva, chiar si perioada actuala. Pot fi date cateva exemple, fara a avea pretentia ca acestea sunt cele mai reprezentative. Astfel, inspectorii au stabilit ca Danut Prisecariu a facut deplasari in strainatate pe banii firmei, dar din aceeasi sursa ar fi platit si deplasarea pentru partenerii de afaceri, desi acestia nu aveau nici o legatura cu firma Moldova Universal SA. Un alt caz este cel al acordarii din banii Moldova Universal SA a unui credit comercial de 100 mii euro firmei Construct Design SRL, pentru ca aceasta sa cumpere utilaje pentru constructii. La vremea respectiva, Construct Design SRL nu era controlata de Danut Prisecariu, acesta fiind motivul pentru care plata sumei mentionate a fost considerata a fi fara fundament legal la trecerea acesteia in cheltuielile de extindere a Moldova Mall. Apoi, unele dintre lucrarile facturate catre Moldova Universal SA ar fi fost facute in beneficiul altor firme controlate de acelasi Prisecariu, judecat pentru coruptie. Un alt element stabilit de inspectorii fiscali referitor la ilegalitati constatate in timpul controlului este cel al modificarii unor acte. Astfel, inspectorii au constatat ca au fost majorate bonurile de consum la lucrarile de extindere a Moldova Mall, deoarece costurile nu erau cele din contabilitate. Se poate intelege de aici ca s-a incercat justificarea unor cheltuieli suplimentare la extinderea Moldova Mall, pentru diminuarea profitului firmei, implicit a impozitului pe profit care trebuia virat bugetului de stat. Cu alte cuvinte, suspiciuni de evaziune fiscala.

Indepartarea directorului Grigoriu

In memoriul trimis in aprilie 2010 Comisiei de abuzuri a Camerei Deputatilor, reprezentantul Construct Design SRL cere ca reverificarea fiscala care a stat la baza procesului de coruptie al lui Danut Prisecariu sa fie facuta de inspectori care nu sunt subordonati directorului Ioan Grigoriu. Probabil, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat si este aproape de finalizare un alt control fiscal, care s-ar parea ca aduce noi acuze de evaziune fiscala firmei controlate de Danut Prisecariu, s-ar fi recurs la indepartarea directorului Grigoriu din functie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


ioan grigoriu vama iasi danut prisecariu alimentara sa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Banut Pisecariu  | #128459
Cand se va inapoia comunalitatii Iasi, hotelul Traian, luat cu japca de Piticu Porno?
vali  | #128461
am avut placerea de a fi client in localul domnului prisecariu ,,london pub'';dupa cateva ore petrecute cu prietenii,la cererea NOTEI DE PLATA ,am fost pusi in postura sa platim COMANDA DE CASA......fara nici o valore fiscala doar cu suma care era de platit...dupa mai multe insistente a aparut si bonul fiscal.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2543 (s) | 22 queries | Mysql time :0.131076 (s)