National

Acuzatii de malpraxis: copil operat de doua ori

Publicat: 07 mart. 2012
1
Carla Gusan, mama unei fetite, de 14 ani, acuza medicul chirurg de faptul ca i-a operat copilul de doua ori, in decurs de doua saptamani. Femeia, care era plecata la munca in Franta, s-a intors in tara cand a aflat ce s-a intamplat cu fetita ei. Ea povesteste ca mezina familiei, Roxana Gusan, aflata in grija unei surori, de 19 ani, a fost adusa la spital pe 13 februarie si ca a fost operata de apendicita.
Potrivit Adevarul de Turnu-Severin, dupa sapte zile, fetita a fost externata, cand s-a reintors pentru scoaterea firelor, asistenta i-a comunicat surorii mai mari, care o insotea pe minora, ca vindecarea nu decurge normal. Fetele au revenit a doua zi la Spitalul Judetean Mehedinti si medicul a fost informat ca fata nu se simte bine, dar cele doua tinere au fost trimise acasa. Dupa o saptamana, Roxana Gusan s-a intors iar la urgente si a fost trimisa la sectia de boli infectioase de la Spitalul Grecescu pentru ca are un microb in stomac.
Dupa ce s-a infirmat si acest diagnostic, fata a ajuns din nou la Spitalul Judetean. Aici, medicii au pregatit-o  pentru cea de-a doua operatie si au cerut rudelor, care o insoteau pe tanara, sa semneze pentru operatie pentru ca se efectua o a doua anestezie intr-un timp scurt. Motivul: o infectie ginecologica. Rudele alarmate de neclaritatile in emiterea unui diagnostic au luat copila si au mers la un cabinet ginecologic particular  pentru analize  mai complexe. Conducerea Spitalului Judetean Mehedinti  va face o ancheta interna, iar mama fetitei a depus o plangere si la Colegiul Medicilor impotriva doctorului care i-a operat de doua ori copilul.
Comentarii
  • SI CE PREFERAI CUCOANA? Sa-ti lase plodu sa moara? Bine a facut ca l-a operat, ce te caci atata pe tine?.
    A, nu iti convine, crezi ca a luat microbu din sala de operatie? Asa crezi in mintea ta minuscula? Nu maria ta, a mincat cine stie ce bazaconie, nu a avut o igiena corespunzatoare, nu iti imagina ca un copchil de ** ani stie ce inseamna educatie sanitara. Sa nu vina vremea cand doctoru sa refuze sa opereze de frica oamenilor ca voi..atunci sa vedeti ce moarte de om va fi..speranta de viata in romania va scadea dramatic la 5* si sub 5* de ani. Mult succes in mediatizarea cazurilor de „abuz in serviciu”.

Adauga un comentariu