Actualitate

Acuzații dure lansate PSD la adresa Guvernului Orban: „Le iau românilor din portofel câte un salariu mediu în fiecare an!“

Publicat: 28 iul. 2020
ALT=
PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Punem STOP haosului PNL!“

Reprezentanții PSD au lansat acuzații dure la adresa Guvernului Orban, într-o postare pe pagina de Facebook. Social democrații susțin că liberalii îi taxează pe români pentru reabilitarea termică a locuinței, asta în condițiile în care Guguvernele PSD au sprijinit primarii să facă lucrările de eficientizare energetică.

„2,7 de milioane de oameni sunt taxați cu aproape 700 de euro de persoană pentru reabilitarea termică a locuinței. Guvernele PSD au sprijinit primarii să facă lucrările de eficientizare energetică, finanțându-le cu bani de la buget și cu fonduri europene. Grija noastră a fost să nu atingem de banii oamenilor!“, spun social-democraților pe pagina de socializare.

Acuzații dure lansate PSD la adresa Guvernului Orban: „Le iau românilor din portofel câte un salariu mediu în fiecare an!“

Reprezentanții PSD adaugă că liberalii le iau românilor din portofel câte un salariu mediu în fiecare an.

„Liberalii lui Iohannis, care se laudă cu cele 80 de miliarde de euro obținute de la Bruxelles, le iau românilor din portofel câte un salariu mediu în fiecare an, vreme de un deceniu. Și le spun, cinic, că românii își pot recupera banii fiindcă, într-o casă eficientă energetic, nu vor ma răci – deci vor da mai puțini bani medicilor!“, precizează social-democrații.

PSD îi mai acuză pe liberali că nu fac altceva decât să vândă iluzii românilor.

„Asta înseamnă măreața relansare economică a țării în viziunea PNL: Iohannis și Orban vând țării iluzii, singura certitudine fiind că românii plătesc! Guvernați, NU mai aberați!”, transite Partidul Social Democrat într-un mesaj distribuit pe Facebook.

Marcel Ciolacu vorbește despre moțiunea de cenzură

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.

Marcel Ciolacu anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că Guvernul liberal este „un eşec politic” şi anunţă că PSD nu va mai aştepta ieşirea din starea de alertă, ci va depune moţiunea de cenzură în cursul lunii august.

 „Au vrut să folosească politic această pandemie, atât au putut ei, şi în acest moment s-a ajuns la o lipsă totală de credibilitate. Lipsa de transparenţă din trecut şi faptul că trebuia de la început să testeze cât mai mulţi oameni a dus la această lipsă de credibilitate totală. Guvernul Orban este un eşec politic, cred că cel mai mare post decembrist, pentru că au făcut totul într-o logică electorală“, a spus Marcel Ciolacu.

Nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVID-19

Liderul social democraților consideră că liberalii nu au știut să gestioneze situația pandemiei de COVOCI-19 din România și că au afectat grav economia.

„Nimeni nu a făcut un apel la toate forţele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit să facă o manipulare în interes politic acestei pandemii. Am decis ca în luna august să depunem moţiune de cenzură. Haos mai mare decât este acum nu poate exista atât în gestionarea pandemiei cât şi în economie. Decizia este clară: vom depune moţiune de cenzură pentru că nu putem crea un haos mai mare decât este acum”, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu