Actualitate

Acuzații grave aduse de Florin Cîțu la adresa PSD: „Vă dați seama ce ticăloși?“

Publicat: 29 sept. 2020
Florin Cîțu
Florin Cîțu a declarat că la Primăria Capitalei legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de Ministerul Finanţelor

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, aduce acuzații grave la adresa PSD. Florin Cîțu susține că PSD, dacă era la guvernare, avea deja negociat un împrumut la FMI.

”Marcel Ciolacu CONFIRMĂ – PSD avea negociat un împrumut cu FMI!

Aseară, la o televiziune a PSD, Marcel Ciolacu a recunoscut că trebuia să luăm un împrumut de cel puțin 2 miliarde euro de la FMI!.

Mai clar : PSD ar fi luat un împrumut de la FMI daca era la guvernare. Vă dați seama ce ticăloși?

V-am prezentat documentul care arată clar că PSD a negociat cu FMI reeșalonarea și reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale)“, scrie Florin Câțu pe pagina sa de Facebook.

Acuzații grave aduse de Florin Cîțu la adresa PSD: „Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod“

Ministrul de Finanțe îl acuză pe Marcel Ciolacu că minte.

„Ce ascunde Marcel Ciolacu și ce nu a spus în interviul de aseară.

Marcel Ciolacu minte și nu spune că TOATE împrumuturile de la FMI sunt legate de o reducere a cheltuielilor bugetare, în special cele cu salarii și pensii. Ca să vedeți cât de cinici sunt acești socialiști. Nu voi permite așa ceva.

Tot Marcel Ciolacu minte și nu spune că banii de la FMI merg direct la BNR și sunt pentru a rezolva probleme ale balanței de plăți nu pentru a acoperi cheltuieli de la buget ( de aceea FMI cere reducerea cheltuielilor bugetare pentru că banii de la ei nu pot ajuta la finanțarea deficitului.). Aici poate sunt prea rău când spun că minte. Ciolacu nu are cum să știe aceste detalii pentru că asta ar însemnă să fi citit și înțeles (imposibil partea asta) cum funcționează FMI“, menționează Florin Cîțu.

„Nu voi permite așa ceva!

Florin Cîțu susține că nicio țară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă.

„Și în final Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod și nu spune că NICIO țară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă. La FMI mergi când nu au încredere investitorii în tine. Singurele țări, ca să vedeți cu cine se compară socialistul, sunt: Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Moldova și Albania. Acolo vrea socialistul de Marcel Ciolacu să ducă Romania. Alături de aceste țări“, a menționat Florin Cîțu.

„Singurul pericol pentru stabilitatea economiei rămâne majoritatea nocivă din Parlamentul României“

Fără a lua în calcul toate cifrele care arată situația economică gravă din România, Florin Cîțu opiează că singura problemă a României este majoritatea pe care o are în parlament PSD.

„Nu voi permite niciodată așa ceva. Acest guvern a gestionat foarte bine această criza dublă, de sănătate și economică iar economia răspunde pozitiv. Suntem transparenți în relația cu toate instituțiile internaționale private și publice, cu agențiile de rating și partenerii noștri de la CE.

Singurul pericol pentru stabilitatea economiei rămâne majoritatea nocivă din Parlamentul României. Mai este puțin și scăpam de PSD și din Parlament și România poate să se dezvolte”, mai scrie Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu