Local

Acuzatii grave impotriva bancilor din Iasi. S-au aplicat deja amenzi de peste 100.000 de lei

Publicat: 20 oct. 2014
1

@ Sute de ieseni nemultumiti de serviciile oferite de banci au depus reclamatii @ O parte dintre ele au fost intemeiate, institutiile financiare fiind sanctionate cu amenzi drastice @ Numai in acest an au fost aplicate amenzi in valoare de 127.000 de lei

Numarul sesizarilor depuse de clientii ieseni impotriva bancilor din Iasi a crescut in ultimii ani. Cele mai multe reclamatii ale iesenilor au fost inregistrate in acest an la sediul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi. Nemultumiti de serviciile oferite de institutiile financiar bancare si de faptul ca au fost pacaliti sa plateasca multi bani in plus din cauza clauzelor abuzive, acestia au depus sesizari la institutiile abilitate. In acest an, la sediul CJPC Iasi au fost inregistrate 202 reclamatii pe servicii financiare, din care 17 au fost intemeiate, iar alte 102, neintemeiate.

Comisarii pentru protectia consumatorilor au cercetat dosarele aduse de clientii nemultumiti care s-au trezit ca trebuie sa plateasca sume in plus pentru creditele primite, desi situatia a fost prezentata altfel in momentul creditarii si semnarii contractelor. Concluzia acestora a fost ca bancile au abuzat de faptul ca iesenii aveau nevoie de imprumuturi si au apelat la creditele bancare, dar mai ales ca au avut un comportament incorect fata de consumatori. Pentru neregulile constatate au aplicat 11 sanctiuni. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 127.000 de lei. Bancile vizate de consumatori si de comisari au fost Volksbank, BCR, Raiffeisen Bank, BRD, Piraeus si Banca Transilvania.

De asemenea, acestea sunt printre cele mai reclamate institutii financiar bancare. Abaterile constatate pentru care s-au aplicat sanctiuni au fost retinerea comisionului de administrare si a comisionului de rambursare credit, unui client nu i s-a permis sa citeasca conditiile generale de derulare a operatiunilor bancare sau pentru perceperea unui comision de retragere. De asemenea, bancile au fost amendate pentru ca din contul petentului a fost debitata o suma, desi mandatele de debitare fusesera reziliate, perceperea unor alte sume reprezentand comisioane suplimentare, introduse in valoarea totala a creditului, dar si refuzul bancii de a executa polita de asigurare de viata, incheiata pentru asigurarea riscului de deces, sau comportament incorect al bancii fata de consumator, prin faptul ca a retinut o suma din contul acestuia fara a-l informa.

Citeste si: Iesenii au declarat razboi bancilor. Numarul reclamatiilor s-a dublat

Adauga un comentariu