National

Acuzatii grave la adresa unei foste vicecampioane nationale. Ce au descoperit politistii

Publicat: 06 aug. 2014
1

Madalina Palie, fosta vicecampioana nationala la judo, si sora sa Elisabeta sunt suspectate ca fac parte dintr-o grupare de traficanti de heroina si migranti din Orientul Mijlociu.

Cele doua, dar si alte 11 persoane vor fi aduse in Capitala, unde vor trebui sa dea explicatii in fata procurorilor. Mai multi sirieni, iranieni si kurzi au fost depistati in diferite camioane si autorcare. Erau ascunsi in cutii de carton sau in paleti de lemn.

Citeste si DIICOT extinde sechestrul pe averea lui Ioan Niculae

Fiecare dintre ei a platit 7-8 mii de euro ca sa scape din infernul de acasa si sa ajunga in occident. Numai ca cei care se ocupau de tranzitul lor prin Romania erau deja urmariti de ofiterii de la crima organizata pentru trafic de droguri si nu numai.

Traficantii, in special turci, au apelat la ajutorul unor romani. intre acestia si cele doua surori din Arad care lucrau la un club sportiv pentru persoane cu dizabilitati. Madalina Palie a fost vicecampioana nationala la judo si de cativa ani este antrenoare.

Citeste si DNA: Specialistul din dosarul ICA este expert autorizat din anul 2001

„Madalina a venit la Arad ca ajutor pentru o persoana cu dizabilitati , ca insotitoare si printr-o conjunctura ne-a cunoscut pe noi. A venit ca voluntar la noi, in urma cu 10 ani. Si ca antrenor, treptat a capatat aceasta abilitate, ajutand sportivii la antrenamente. Ma surprind total asemenea informatii si sper sa nu fie adevarat. Nu cred ca e in stare de asa ceva”, spune Mihai Foghir, presedintele Asociatiei Distroficilor Muscular din Arad.

Surorile Palea, sustin anchetatorii, ar fi transportat migranti cu o masina modificata pentru persoane cu dizabilitati, tocmai ca sa nu atraga atentia. Acum isi risca libertatea. La fel si ceilalti membri ai gruparii care au ajuns deja la DIICOT. intre ei si un turc suparat foc. Atat de suparat ca a chemat SMURD-ul chiar la parchet.

Traficantii plecau din Turcia traversand ulterior Bulgaria, Romania, Ungaria, Austria, Germania sau Italia. In casele membrilor gruparii au fost descoperite inclusiv stupefiante.

Citeste si Ample perchezitii la o retea care aducea migranti in Romania. Sunt cercetate si doua

Adauga un comentariu