National

Ada Mesesan: Opinia presedintelui Basescu este reala

Publicat: 13 iun. 2012

Ada Mesesan, membra in Consiliul de Administratie (CA) al TVR, din partea PDL, a spus ca declaratia presedintelui Traian Basescu potrivit caruia Televiziunea Romana ar trebui desfiintata si reinfiintata pe baze noi, desi pare radicala, este una realista si corecta.

Ada Mesesan a precizat ca din prima zi de mandat in CA al TVR a propus „o reforma reala„, ce presupunea o restructurare la nivelul angajatilor, al caror numar sa fie redus cu cel putin jumatate.

„Daca am fi facut acea restructurare, pe care am propus-o din prima zi a mandatului, nu s-ar fi ajuns aici – o institutie in pragul falimentului, cu 3.400 de angajati si cu 114 milioane de euro pierderi. Bineinteles, pentru unii suna elegant sa spuna deficit. Raportat la aceasta situatie, opinia presedintelui Basescu este reala. Spun asta intemeiat, in calitate de fost membru in CA”, a mai spus Mesesan.

Ada Mesesan a precizat totodata ca in aprilie anul acesta ea si Nicoleta Nicolicea au fost singurele membre din CA care au votat impotriva raportului de activitate pe 2011 al TVR. „Am dat vot de blam conducerii executive a institutiei, reprezentata de Andi Lazescu si de directorii din TVR”, a spus Mesesan.

Ea a mai precizat ca pe 2011 s-au aprobat prin acte pierderi de 38 de milioane de euro, bani care nu puteau fi justificati, care s-au adaugat la pierderile anterioare, ajungandu-se la 114 milioane de euro.

„Am dat un vot de blam deoarece am realizat ca TVR este in colaps si ori intra in faliment, ori in administrare speciala. Ambele propuneri au fost respinse”, a mai spus Mesesan.

„Lucrurile puteau fi rezolvate (in TVR n.r.), daca se dorea. (…) A fost o institutie intepenita. Le-am spus de atatea ori colegilor mei: «Parca suntem intr-un sanatoriu»”, a spus Ada Mesesan, precizand ca este de acord cu parerea presedintelui Traian Basescu, pe care o considera dura, dar corecta si realista.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca TVR trebuie desfiintata si reinfiintata pe baze noi, el afirmand ca acest post de televiziune a ajuns „o afacere” si dand exemplul unei „televiziuni care functioneaza” in doua camere si este mai dianamica decat postul public.

„TVR trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze. Nu poate functiona asa. Vezi o televiziune in doua camere care functioneaza si e mai dinamica decat TVR, si fara datorii. Sigur, nu spune nimeni ca nu trebuie sa avem o televiziune de stat, dar aceasta televiziune a ajuns o afacere. Iar aceasta realitate v-o poate confirma domnul Lazescu, ca am discutat cu el”, a spus Basescu, raspunzand unei intrebari.

Seful statului a mentionat ca „acolo sunt afaceri de familie”.loading...

Adauga un comentariu