Eveniment-Social

Adascalitei si Chirila si-au preluat fotoliile de vicepresedinti

Publicat: 27 iun. 2008
1

• Constantin Adascalitei, de la PSD, si Victor Chirila, de la PNL, au fost numiti ieri oficial vicepresedinti ai Consiliului Judetean Iasi • Constantin Adascalitei a fost ales cu 24 voturi pentru si 13 impotriva, in timp ce Victor Chirila a acumulat 25 voturi pentru si 12 impotriva • In cadrul primei sedinte a noului consiliu au fost alesi si cei care vor face parte din cele opt comisii din CJ

Ieri a avut loc prima sedinta a consilierilor judeteni proaspat alesi. Toti cei 36 consilieri au fost validati. Totodata, au fost alesi si vicepresedintii Consiliului Judetean (CJ). Astfel, cele doua nume vehiculate in ultima vreme, respectiv Constantin Adascalitei si Victor Chirila, au completat echipa lui Constantin Simirad. Desi consilierii PSD l-au propus pe Adascalitei, iar cei de la PNL, pe Chirila, cei de la PD-L nu au dorit sa inainteze nici un nume ca propunere, astfel incat cei doi au fost alesi. „Noi ne rezervam dreptul de a nu propune pe nimeni”, a spus consilierul PD-L Constantin Serban. Cu toate ca grupul PD-L nu a facut nici o propunere pentru vicepresedinti, dupa exprimarea optiunilor, toate cele 37 buletine au fost valabile, astfel incat cele doua propuneri au trecut de vot.

Adascalitei ia urbanismul si drumurile

Constantin Adascalitei a fost ales cu 24 voturi pentru si 13 impotriva, in timp ce Victor Chirila a acumulat 25 voturi pentru si 12 impotriva. In ceea ce priveste domeniile de activitate de care se vor ocupa, desi seful CJ, Constantin Simirad, a aratat ca inca nu le-a trasat celor doi nici o sarcina, se pare ca acestea au fost deja conturate. Adascalitei a precizat ca se va orienta catre directiile de urbanism si relatiile cu primarii, data fiind si experienta pe care a acumulat-o cat timp a fost viceprimarul municipiului Iasi. „Ma asteapta patru ani de munca si multa responsabilitate pentru locuitorii judetului. Experienta pe care am acumulat-o in administratie in ultimii opt ani va aduce un plus de valoare echipei de aici. In ceea ce priveste atributiile mele, eu ma voi orienta catre cele pe care le stapanesc deja, respectiv urbanismul si relatiile cu primarii, dar si urgentarea depunerii de proiecte ce privesc infrastructura”, a spus Constantin Adascalitei. Odata cu alegerea vicepresedintilor, consilierii au ales si membrii celor opt comisii de lucru. Simirad a aratat ca prima comisie va fi alcatuita din patru membri PSD, trei PD-L si doi PNL, iar in restul comisiilor vor fi cate trei membri de la fiecare formatiune politica.

Comisiile

Astfel, Comisia de studii, prognoze economico- sociale, industrie si buget ii va avea in componenta pe sociali-democratii Vasile Dumitriu, Catalin Ivan, Dinu Apavaloaie, Vasile Citea, pe liberalii Eugen Ticau si Petru Dascalu, dar si pe democrat-liberalii Tiberiu Brailean, Lucian Flaiser si Aurora Matei. Comisia de dezvoltare urbanistica va fi compusa din Mugur Cozmanciuc, Petru Dascalu, Nicolae Lupascu, membri PNL, dar si de Vasile Dumitriu, Mirela Dobresanciuc si Vasile Citea, membri PSD. Aceasta comisie va mai fi compusa si din democrat-liberalii Radu Ursanu, Valerica Andronache si Cristian Angheluta. Comisia pentru invatamant si sport ii va avea in componenta pe Mihai Baciu, Vasile Citea, Cristi Stanciu, din partea PSD, Costel Alexe, Magdalena Lupu, Vasile Tudosa, din partea PNL si Constantin Leonte, Marius Spinu si Constantin Serban, din partea PD-L. Comisia pentru sanatate va fi compusa din Luminita Iordache, Iulian Cozianu si Simona Adonicioaie, membri PSD, Nicolae Lupascu, Magdalena Lupu si Ioan Tofan, din partea PNL, si Maria Cabalau, Narciza Nedelcu, Radu Ursanu, din partea PD-L. Comisia de achizitii ii va avea in componenta pe Marian Angheluta, Constantin Serban, Ioan Haraga (PD-L), Simona Adonicioaie, Luminita Iordache, Silviu Popa (PSD), Ioan Tofan, Petru Dascalu, Catalin Tudose (PNL). Comisia juridica va fi compusa din Mugur Cozmanciuc, Magdalena Lupu (PNL), Cristian Nichifor, Cristi Stanciu, Iulian Cozianu, Luminita Iordache (PSD), Maria Cabalau, Ioan Haraga, Lucian Suficieanu (PD-L). Cea de-a saptea comisie, cea pentru agricultura, va fi compusa din Constantin Leonte, Aurora Matei, Lucian Suficieanu (PD-L), Ion Urcaciu, Ioan Tofan, Eugen Ticau (PNL) si Mirela Dobresanciuc, Vasile Citea, Silviu Popa (PSD). Ultima comisie a CJ, cea pentru dezvoltare si urbanism, va fi compusa din Catalin Ivan, Mihai Baciu, Dinu Apavaloaie (PSD), Nicolae Lupascu, Costel Alexe, Catalin Tudosa (PSD) si Narciza Nedelcu, Marius Spinu si Valerica Andronache (PD-L). Dupa constituirea comisiilor, consilierii PD-L au aratat ca sunt deschisi la proiecte si ca spera intr-o colaborare cat mai stransa cu ceilalti. „Sunt foarte multe lucruri care trebuie facute pentru sanatate, de exemplu. Consiliul Judetean are arondate foarte multe spitale in teritoriu, iar ele trebuie reabilitate. Si nu in ultimul rand mi-as dori niste relatii externe adevarate, din care vor avea de castigat ambele parti, pentru ca noi avem nevoi de investitori”, a precizat Tiberiu Brailean.

Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu