Eveniment-Social

Adascalitei vrea un miliard lei vechi daune de la ANI

Publicat: 12 sept. 2012
1

@ Constantin Adascalitei, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, cere daune morale de peste un miliard de lei vechi pentru ca i-a fost denigrata imaginea publica @ Agentia Nationala de Integritate nu l-a mai declarat incompatibil pe alesul PSD, insa Adascalitei sustine ca nu se va lasa pana nu-si va face dreptate @ Acesta a fost acuzat de incompatibilitate dupa ce a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma a Consiliului Judetean

Consilierul Judetean Constantin Adascalitei continua in instanta razboiul cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), care l-a declarat incompatibil in urma cu cateva luni. Cu toate ca recent ANI a revenit asupra deciziei si a admis ca Adascalitei nu s-a facut „vinovat” de incheierea unor afaceri cu statul, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean a decis sa ceara despagubiri pentru ca i-a fost denigrata imaginea. Acesta a deschis o actiune in instanta la cateva zile dupa ce a primit prima instiintare din partea ANI care arata ca demnitarul PSD era incompatibil si a cerut daune morale in valoare de 150.000 lei. Fostul vicepresedinte al judetului a sustinut ca inspectorii ANI s-au tot contrazis in rapoarte si declaratii si ca totul nu a fost decat o actiune cu iz politic. Si totusi, instanta de judecata nu i-a admis dosarul pentru ca Adascalitei nu a platit taxa de timbru. Insa, consilierul judetean sustine ca legea arata faptul ca intr-un astfel de caz, reclamantul este scutit de taxa de timbru. „Ei s-au legat de faptul ca dosarul nu este timbrat si l-au respins. Ramane de vazut daca imi va veni raspunsul de la Curtea de Apel si pe ce motiv au respins totusi dosarul. Atunci voi vedea daca voi mai ataca raportul initial, care deja este in contradictie cu ultimul raport emis de ANI. Legea 146 pe 1997 arata, la articolul 15, ca sunt scutite de taxa judiciara de timbru, cererile referitoare la stabilirea si acordarea de despagubiri persoanei fizice pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau dreptului la imagine. In acest ultim raport al ANI se spune ca nu sunt elemente care sa identifice incompatibilitatea si claseaza dosarul. Oricum, voi relua procedurile”, a precizat Constantin Adascalitei.
Mai mult, Adascalitei a ramas surprins dupa ce in raportul constatator al ANI, inspectorii au scris Satu Mare in loc de Iasi. „In raport cu dispozitiile legale (…) si informatiilor transmise de Consiliul Local al municipiului Satu Mare si Oficiul National al Registrului Comertului, cu privire la consilierul judetean Adascalitei Constantin au fost identificate elemente in sensul existentei unui conflict de interese”, se arata in nota ANI.

Acuzat pentru 3.000 lei

ANI l-a acuzat pe Constantin Adascalitei de faptul ca in 2009, firma Olimpic 2000 SRL Iasi, unde este actionar, a incheiat un contract de prestari servicii cu Lucrari Drumuri si Poduri (LDP) Iasi, societate aflata in subordinea CJ. Obiectul contractului era legat de executia unui drum de acces in zona Dorobant, iar valoarea lucrarii era de 3.300 lei. Firma Olimpic 2000 a platit insa lucrarea catre LDP si nu a incasat banii. De acest lucru s-a legat si Constantin Adascalitei cand a decis sa-si faca dreptate in instanta. Recent insa, ANI a constatat ca Adascalitei nu a incalcat legea si a retras acuzatiile asupra acestuia. Totusi, fostul vicepresedinte al CJ pare decis sa continue lupta in instanta. Totodata, Adascalitei acuza vechea conducere a Consiliului Judetean de hartuire politica si presiuni la ANI in acest caz. „Am avut parte de o hartuire continua in ultimele sase luni la sesizarea vechiului presedinte al institutiei, cel care avea vadite porniri de paranoia. Agentia de Integritate a fost supusa unor presiuni mari ca sa gaseasca ceva incriminator in acest dosar, insa au realizat intr-un final ca nu a fost nicio ilegalitate la mijloc. Sunt convins ca in spatele acestor actiuni, cat si in spatele scandalului cu microfoanele din Consiliul Judetean, a fost Constantin Simirad alaturi de puterea din acea vreme”, a mai spus Constantin Adascalitei.

Comentarii
  • Hot esti,cu ce ti-ai facut vila ,tu si fratitau,ati furat de nu ati mai facut ca s-a laudat un neam de-l tau .Ai uitat de unde ai plecat ,erai un prapadit muncitor la scularia CUG.Acum te-ai ajuns,te-ai bagat in politica si ai devenit un mafiot.Sa-ti fie rusine Adascalitei ca mai sunt oameni in iasul asta care te cunosc cite excrocherii ai facut cu pamanturile.

  • Godacule gras si urat iar ii pui in aceiasi oala pe toti?
    Eu locuiesc in colegiul 3 si iti pot spune ca daca pe Movila nu l-am vazut la fata in * ani, Adascalitei vine saptamanal si se intalneste cu oamenii.

  • Mai bantuie in politica ieseana starea de confuzie si agonie dupa cel cea fost Simirad si adeptii lui.Acesta a provocat dupa modelul basit atata rautate si conflict intre politicieni incat cu geru ne vom desparti. Domnul Adascalitei a suferit din pricina acestei politici ,si, cu toate aceste este un luptator adevarat. In fiecare saptamna merege in Colegiul 3, spijina toate primariile si discuta cu oamenii toate problemele cu care se confrunta. De ce sunt unii care vor numai raul ?? De ce sa nu sprijinim astfel de oameni care vor binele comunitatii ? Avem nevoie de astfel de modele si Roamnia sufera ca acestea nu se pot exprima.
    Domnule Adascalitei suntem alturi de dumneavoastra si suntem sigur ca veti castiga lupta impotriva unora care traisc dupa modelul securist.

Adauga un comentariu