Software & Hardware

Add-on pentru Google Chrome, te lasa sa copiezi si sa editezi textul din orice imagine de pe net

Publicat: 28 apr. 2014

Un nou add-on pentru web browser-ul Chrome permite copierea, traducerea, editarea si chiar stergerea textului inserat in imagini.

Extensia numita Project Naphta foloseste tehnologii OCR dezvoltate de Microsoft si Google pentru a interpreta portiunile cu text din imaginii. Mai departe, este de ajuns sa selectam din imagine textul care ne intereseaza folosind cursorul. Setul de unelte disponibil prin click dreapta ne permite, spre exemplu, sa copiem textul din documente scanate ce au fost primite ca atasament la mesaje email.

Alternativ, daca avem de-a face cu imagini care surprind inscriptii intr-o limba straina pe care nu o cunoastem, Naphta poate suprapune peste textul original versiunea tradusa in limba romana.

Insa poate cea mai interesanta functie este cea de stergere a textului. Numita Inpainting, functia apeleaza la un procedeu similar filtrului Content-Aware Fill din suita Adobe Photoshop, mascand portiunile cu text replicand textura si culorile adiacente din imagine. Imaginile astfel modificate pot fi salvate pe hard disk, scutind utilizatorul de retusarea manuala cu un editor de imagini dedicat.

Potrivit dezvoltatorului Kevin Kwok, extensia disponibila deocamdata doar pentru Google Chrome va fi adaptata si pentru alte web browsere larg raspandite, spre exemplu Mozilla Firefox. Cei interesati pot testa Project Naptha instaland extensia de pe website-ul oficial, sau din magazinul Chrome Web Store.loading...

Adauga un comentariu