Eveniment-Social

Aderarea la ARSACIS, subiectul cel mai important de pe ordinea de zi din sedinta de Consiliu Local

Publicat: 27 mai 2014

Sedinta importanta de Consiliu Local Municipal la Pascani la sfarsit de luna. Pe ordinea de zi a consilierilor se afla un numar de 17 proiecte de hotarare printre care si unul privind asocierea Municipiului Pascani la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara de utilitati publice pentru serviciul de alimentare cu apa si canalizare ARSACIS (Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa-Canal Iasi). Proiectul va fi supus votului alesilor, iar cel mai probabil cei de la PSD vor vota aderarea. Niste surse vorbesc de faptul ca ar exista o intelegere si cu cei de la PNL si cu un consilier PDL pentru ca acest proiect sa treaca.

Ramane in schimb o piedica, secretarul Primariei Mircea Zuzan care cel mai probabil nu va da viza de legalitate pe proiect si va contesta hotararea luata, acesta nefiind la primul blocaj administrativ de acest gen.

De precizat faptul ca odata cu aceasta trecere municipiul Pascani va primi bani pentru o serie de investitii in distributia de apa. Reprezentantii unitatii judetene de apa au precizat faptul ca pe parcursul a catorva ani se vor face investitii de 13 milioane de euro. Primarul Dumitru Pantazi preciza ca investitiile sunt mai mult decat necesare, deoarece la ora actuala nu exista bani la buget pentru schimbarea retelei de distributie, iar acest lucru este absolut necesar deoarece tevile sunt vechi de zeci de ani si de fiecare data aproape se inregistreaza avarii. Un alt aspect neplacut este acela ca urmeaza sa se faca o serie de investitii pe domeniul public si din cauza retelei de apa vechi lucrarile risca a fi stricate pentru repararea conductelor.



loading...

Comentarii
  • Apavital Iasi, condusa din umbra de catre oamenii de casa ai omniprezentului Nichita atit asteapta. Preluarea ” legala” a operatorului pascanean. Isi vor impune echipa noua de conducere. Nu vor mai da raportul nimanui. Vor delapida legal bugetele operatorului de apa canal. Pretul apei va creste exponential, mai ceva ca in Iasi. Fix vorba din popor: Il schimba pe dracu cu tat-su!

Adauga un comentariu