Dragoste

Adevaratele motive pentru care barbatii mint cu nerusinare

Publicat: 14 iun. 2018
6

Nu este deloc usor sa intelegi ce se intampla in mintea unui barbat, mai ales cand acesta alege sa minta cu nonsalanta. Si totusi…de ce o face? Nu se mai simte implinit in relatia de cuplu sau minciuna este o latura ascunsa a personalitatii sale? Iata care sunt cele mai importante motive pentru care un barbat minte.

Isi ascunde trecutul
Oricat de mult ai incerca sa afli, un barbat nu iti va spune niciodata tot trecutul sau. El va prefera sa pastreze o doza de mister, insa nu o va folosi ca pe un atuu in cucerire, asa cum va face o femeie, ci pentru ca ar fi, cu siguranta, si lucruri mai putin frumoase de descoperit. Daca ar fi sincer, s-ar simti judecat, iar imaginea lui ar avea de suferit. In acest fel, un barbat nu considera ca minte, ci ca doar omite adevarul.

Nu i se pare nimic rau
Spre deosebire de femeie, care e mereu sensibila si dramatizeaza din orice, un barbat nu va considera minciuna ca pe un lucru grav, ci mai degraba ca pe un mod de a fi. Pentru unii dintre ei, ascunderea adevarului este chiar o distractie, care ii amuza si le da incredere.

O face intentionat
Daca ai experienta in privinta barbatilor, cu siguranta stii ca multi dintre ei aleg sa minta doar pentru a-si impresiona partenera sau, dimpotriva, pentru a o pune la incercare. Unui barbat ii place sa testeze femeia, asa ca cel mai bun mod prin care va face acest lucru este minciuna. Chiar daca esti de cativa ani buni in relatie, nu te incredere in tot ce spune si verifica fiecare informatie pe care o primesti. 

Isi arata autoritatea
Cand un barbat minte, el se simte superior femeii de langa el tocmai pentru ca reuseste sa o duca cu zaharelul. Totusi, multi dintre ei cad in capcana propriilor nascociri si ajung sa nu isi mai recunoasca inventiile. Unii se pierd in detalii si nu reusesc sa duca la capat o minciuna, iar altii se dau de gol gratie limbajului nonverbal. 

Nu are incredere
O persoana de sex masculin care minte fara incetare ar putea sa sufere de un scepticism puternic. Cu alte cuvinte, nu va avea incredere in oameni, in general, mai ales in partenera de relatie. De aceea, va prefera sa minta sau sa ascunda unele lucruri cu privire la viata personala, crezand ca, in acelasi timp, si el este mintit. 

Videochat
Adauga un comentariu