Economic Local

Adevarul, datorii de 100 de MILIOANE de EURO

Publicat: 20 ian. 2013
1

Datoriile totale ale Adevarul Holding, firma aflata in insolventa, sunt de aproape o suta milioane de euro. Cel mai mare creditor este o firma controlata de un apropiat de-al lui Cristi Burci (actualul proprietar Adevarul), dar pe lista creditorilor, pe langa fisc, apar cu sume mari de recuperat BCR, Pro TV, Kanal D si alte zeci de firme.

Paginademedia.ro prezinta lista preliminara a creditorilor Adevarul Holding, cu sumele aferente, asa cum a fost intocmita de lichidatorul judiciar.

Suma totala a datoriilor Adevarul Holding este de 94,2 milioane de euro. Cel mai mare creditor este Elida Media – peste 50 de milioane de euro, companie detinuta de Razvan Enache. Enache este un fost colaborator al lui Cristi Burci. A fost director de programe la Prima TV, pe cand postul de televiziune era detinut de Burci.

In topul celor mai mari creditori mai apar si alte companii din portofoliul lui Dinu Patriciu: Mediapoint (10,5 milioane de euro), regia de vanzari a grupului, agentia Odyssey Communication, si ea in insolventa (care are de recuperat aproape patru milioane de euro), Mic.ro (3,5 milioane) si Adevarul Imobiliar.

BCR apare cu o creanta de 6,7 milioane de euro, iar OTP Bank cu 2,5 milioane.
Pro TV are de recuperat de la Adevarul 992.000 de euro.
Dogan (Kanal D) figureaza cu 153.000 de euro.
Aproape 3,5 milioane de euro este datoria catre fisc.
Pe lista apare si Premium News (firma prin care Cristi Burci a cumparat Adevarul), care are de primit aproape 400.000 de euro.

Pe lista zecilor de creditor se mai regasesc companii precum Domino Production, Romtelecom, Orange, IMAS, Fan Courier si Rompetrol Downstreet.

Peter Imre, cel care a condus in ultimii ani compania, are de recuperat de la Adevarul Holding (din salariu) aproape 15.000 de euro. Este depasit doar de Valentin Voica, dar in cazul lui Voica suma include si alte drepturi, pe langa salariu. Conform listei, Imre Petre Ludovic figureaza cu un salariu net de 230 de milioane de lei in septembrie si de 337 de milioane in luna octombrie.

Raluca Badea (Sultan), fostul publisher de la revistele Adevarul Holding, figureaza cu o creanta de 4.400 de euro, iar Ionut Bonoiu, redactor-sef Forbes, are de primit 3.000 de euro. Interesanta este situatia Oanei Barbu, fosta sefa de la resurse umane. Ea nu are de primit bani, ci este datoare grupului Adevarul Holding cu 13.200 de euro (575 de milioane de lei). Conform listei, cifra datorata provine din sume luate in avans.

In luna octombrie, in dreptul Oanei Barbu figura un salariu net de 127 de milioane de lei.

In total, sumele datorate salariatilor sunt de 186.000 de euro. Pe lista figureaza aproape 210 angajati care au sume de recuperat.

Adauga un comentariu