News Flash:

Adevarul despre banii pentru vinzarea lui Pancu

20 Septembrie 1999
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
Avind in vedere discutiile ridicate in presa in privinta oportunitatii intelegerii incheiate cu Rapid, prin care s-a acceptat transferul lui Pancu la Cesena, precum si pozitia duplicitara a unor persoane care au fost direct implicate in luarea deciziei, doresc sa fac urmatoarele precizari:
1) Despre intelegerea cu Rapid
a) Momentul conjunctural
In acele zile in care s-a perfectat intelegerea dintre Poli Iasi si Rapid Bucuresti, clubul iesean nu mai avea conducere oficiala (Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor au fost autodizolvate). Singurele persoane care mai puteau reprezenta oficial clubul in fata FRF erau domnii Drutca si Moldovan.
Cu o saptamina in urma Primaria respingea ferm proiectul de sprijinire financiara a FCM Politehnica Iasi, lasind clubul intr-o situatie financiara extrem de grava, cu datorii mari la jucatori si diversi furnizori. In prag de incepere a campionatului nu exista nici o sursa potentiala de venituri, in conditiile in care singurii care mai activau efectiv erau antrenorii, jucatorii si citiva functionari de la club.
De asemenea, in acele zile, contractul Rapid-Cesena nu era incheiat, iar clubul bucurestean declara ca suma de transfer va fi de 600.000 $ platibila in trei ani. In acelasi timp, exista amenintarea voalata a impresarului Becali, ca daca FCM Poli Iasi nu accepta o intelegere, atunci se va incheia transferul catre Cesena pe o suma diminuata artificial, astfel incit cota revenita clubului nostru sa fie minima.
Avind in vedere toate aceste conditii, au fost consultate singurele persoane care mai activau (antrenorii si jucatorii), iar acestia si-au dat acceptul lor pentru ca FCM Politehnica Iasi sa negocieze cu Rapid Bucuresti o intelegere in urma careia sa intre imediat in posesia unei parti din banii ce i se cuveneau in urma transferului lui Pancu (aprox. 60% din cota cuvenita FCM Poli, din suma de transfer la acea data de Rapid - 600.000$) renuntind la diferenta.
Astfel, eu - Leonida Antohi, am depus o semnatura fara valoare oficiala, in numele angajatilor clubului (care isi dadusera acceptul semnind un proces verbal), fara participant la nici o negociere cu clubul Rapid.
b) Termenii tranzactiei
In momentul semnarii intelegerii, Rapid a declarat ca se va semna un contract cu Cesena pentru 600.000 $ (lucru comunicat verbal de presedintele Drutca), platibili in trei ani, fiind transferabila catre Poli (dupa plata a 10% la FRF) suma de 135.000 $, esalonat pe aceeasi perioada de trei ani.
Avind in vedere situatia financiara a clubului Poli, precum si apropierea debutului de campionat, toata lumea a considerat ca este mai avantajos sa primim 60% pe loc si sa fructificam dobinzile (discountul de 40% se putea recupera din dobinzi in primele 7-8 luni).
c) Aprobarile oficialitatilor
Domnii Romeo Olteanu si Constantin Simirad au stiut foarte bine toate aspectele negocierilor si si-au dat acordul.
In ziua in care s-a semnat acea hirtie, dl Romeo Olteanu a fost acsaa la dl Mihail Vlasov unde cei doi au discutat problema in amanunt si au cazut de acord.
De asemenea, in Consiliul de Administratie al "Iasi XXI" s-a discutat si s-a calificat tranzactia ca fiind corecta pentru club.
In ziua de 16 iulie 1999, primarul Simirad a fost sunat, chiar de la masa negocierilor de catre dl Mihail Vlasov care i-a cerut telefonic inca o data confirmarea ca este de acord cu incheierea intelegerii. raspunsul primarului Constantin Simirad a fost: "Misu, rezolva tu cum crezi mai bine. Oricum, mai bine cioara din mina decit vrabia de pe gard. Te pup, Misu!" Aceasta discutie telefonica a fost purtata de dl primar in fata intregului Consiliu Municipal, aflat in sedinta la acea ora.
In aceste conditii, cred ca domnii Romeo Olteanu si Constantin Simirad trebuie sa aiba verticalitatea de a recunoaste aceste adevaruri si de a explica si dinsii care au fost motivele care i-au facut sa accepte si ei, in momentul respectiv, incheierea acestei conventii.
2) Despre a doua hirtie, privind prelungirea termenului de plata
Nu am cunostinta despre un asemenea document. Daca numele sau semnatura mea apar pe o asemenea hirtie, nu poate fi vorba decit despre un simplu fals.
Prof. Leonoda ANTOHI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014349 (s)