Cancan

Adevărul despre filmările emisiunii „Ferma”. Ce nu s-a văzut la televizor

Publicat: 07 oct. 2020
Concurenții de la Ferma filmează în condiții de maximă siguranță
Toate probele și duelurile dintre concurenții de la Ferma sunt testate atent de o întreagă echipă de profesioniști

Un angajat al Pro TV a rupt tăcerea și a spus adevărul despre filmările emisiunii „Ferma”. Astfel, multe lucruri nu se văd la televizor. „Ferma. Orăşeni vs Săteni” este unul dintre cele mai urmărite show-uri TV din România. Însă în spatele succesului stă o adevărată armata de oameni. Mihai Alecu, omul care se ocupă de partea de jocuri, a făcut dezvăluiri despre culisele emisiunii.

Jurnaliștii de la click.ro au vorbit cu Mihai Alecu, producătorul de jocuri de la emisiunea Fermă. Duelurile și probele de care trebuie să treacă vedetele Pro TV nu sunt alese la întâmplare, ci în spate stau profesioniști în acest domeniu.

Care este adevărul despre filmările emisiunii „Ferma”

Toate probele sunt testate înainte că vedetele să filmeze, pentru că să nu existe riscuri de accidentare. De la ideea unui joc sau a unei probe până la punerea ei în practică trec aproximativ 24-36 de ore. În tot acest timp, se concepe proba, se stabilește necesarul de materiale, se achiziționează, se montează și apoi se testează exercițiul.

„Fac parte din echipa show-ului Ferma încă de la început. În primii ani am fost în echipa de producție, dar în paralel mă implicam în partea de jocuri și astfel am început să învăț. De doi ani colaborez și cu firme din străinătate, că freelancer”, povestește Mihai Alecu.

Din echipa de jocuri fac parte cinci persoane, care sunt coordonate de Mihai Alecu. Inițial, testarea probelor este realizată de Mihai și echipa lui, apoi de oamenii obișnuiți din echipa: reporteri, un analist financiar sau o asistență personală a unui director. Mai mult, la fiecare duel, o echipă de prim ajutor formată de un asistent medical și ambulanță se află în zonă. Aceștia sunt pregătiți pentru a interveni în caz de nevoie.

Emisiunea se filmează în condiții stricte

Chiar dacă suntem în plină epidemie, se pot realiza show-uri televizate grandioase, cu mai mulţi concurenţi la un loc. Au reuşit cei de la Pro TV cu „Ferma. Orăşeni vs Săteni”. Filmările au loc în condiţii extrem de stricte, producătorii asigurându-se că nici ţipenie de coronavirus nu va pune în pericol siguranţa concurenţilor, a echipei, a emisiunii.

Locul, aflat la câţiva kilometri de Bucureşti, a fost construit aproape de la zero. Echipa Pro TV a amenajat inclusiv drumul de acces spre fermă.

„O săptămână s-a lucrat numai la drumul de acces în fermă. Colegii noştri au îndreptat un drum de 3,5 km şi au refăcut o ultimă porţiune de 500 de metri cu 600 de tone de piatră, adusă în 30 de camioane. S-au pus peste 20 km de cabluri şi 600 m de fibră optică, multe dintre ele îngropate în peste 250 de metri de şanţuri. Locul unde filmăm nu era racordat la energie electrică, apă curentă sau canalizare”, au transmis surse din cadrul postului tv.

Tot decorul de aproximativ 1.000 de metri pătraţi a fost realizat în 20 de zile cu o echipă formată din 16 oameni. Iar toate aceste informații vin să confirme adevărul despre filmările emisiunii „Ferma”, iar ceea ce se vede la televizor este doar vârful aisbergului.

Adauga un comentariu