Magazin

Adevărul despre relațiile de durată – Iubire adevărată sau mireasma atracției

Publicat: 21 mai 2020

În general, găsirea dragostei adevărate nu este chiar la îndemâna oricui. Dacă dragostea este doar romantică, atunci este posibil ca relația să nu țină mult timp și iubirea să se stingă. Dacă iubirea izvorăște din ființa celor doi, nu din dorință și anumite interese, atunci ea durează toată viața. Iubirea trebuie să vină din suflet, să fie eliberată de fiecare pentru a se cunoaște pe sine și pentru a se simți mai fericit cu ființa iubită. 

Dragostea poate avea mireasma atracției, a dorinței de a fi cu persoana pentru care ai aceste sentimente.Totuși, dacă trăiești dragostea doar din acest punct de vedere, atunci ea este foarte limitată, asta înseamnă că atunci când pasiunea dispare, dragoste se pierde și ea. 

Fiecare ar trebui să se regăsească pe sine, să se accepte, să aibă o stimă de sine mai mare, să își găsească liniștea și apoi vine și dragostea. Pentru că dacă intri într-o relație cu un partener care și el are anumite neîmpliniri, care așteaptă și el soluții de la altă persoană, relația va fi dificilă, fiecare va fi dezamăgit de ceea ce primește. O astfel de relație poate fi foarte bună doar pentru a expune fiecăruia unele aspecte despre sine. 

Desigur, nu trebuie să aștepți să fii perfect pentru a avea o relație, însă cu siguranță trebuie să-ți oferi un pic de spațiu, de timp, pentru a-ți descoperi ființa pe deplin, ceea ce-ți dorești. Ideea este de a descoperi mai întâi cine ești cu adevărat. Dacă unii nu și-au dat seama deja…ei bine, relațiile nu se întâmplă din nevoie, din interes, astfel de relații nu sunt de durată. Este posibil să se lege o relație între două persoane, pentru a se ajuta reciproc în anumite momente din viață, însă nu se știe dacă aceasta va dura toată viața fără dragoste adevărată.  

Despărțirea într-o relație îți poate arăta la un moment dat cauzele care au dus la asta, care au provocat distanțarea și răcirea sentimentelor. De pildă, unii bărbații greșesc în relație pentru că nu-și dau seama că de fapt ei au niște probleme nerezolvate.

De exemplu, un bărbat poate regreta după iubita lui pentru că ea îi făcea micul dejun sau cafeaua dimineața, îi pregătea mâncarea, îi călca hainele sau îi oferea o stare de bine. Asta arată clar că pentru el, ea era de fapt o menajeră, pentru că el nu era în stare să se îngrijească, să-și facă mâncare sau să-și spele hainele. Prin urmare, un astfel de bărbat va avea parte de eșec în relație, pentru că iubita lui va considera că el are nevoie doar de o gospodină prin casă. 

Când îți dai seama cine ești și că vrei să ai parte de iubire adevărată, atunci vei renunța la relație, pentru că nu vei mai putea interfera cu acea persoană. Prin urmare, iubirea fără atașament, fără dragoste necondiționată, nu duce la o relație de lungă durată. 

Bărbații știu să fie seducători, să cucerească femeile prin diferite tertipuri, însă nu toți reușesc să se implice cu adevărat, să iubească. Există mai multe metode prin care un bărbat poate cuceri o fată: îi face complimente, cadouri, îi fura sărutări, o îmbrățișează ocazional, este mereu atent cu ea. Oricărei femei îi place să fie răsfățată, sau să i se ofere cea mai mare atenție. Astfel se fac primii pași spre o relație bazată pe mireasma atracției și care ține o perioadă de timp. Pasiunea poate fi întreținută prin momente frumoase, surprize simple, exotice și suficient de romantice, cum sunt cadourile, lumânările parfumate, uleiurile cu arome speciale, pe care le pot găsi într-un sex shop online 

Iubirea trebuie să se manifeste liber, din suflet, fără a avea așteptări de la cealaltă persoană. Ideea este să fie dragoste necondiționată, fără interese sau alte motive de construit o relație. Când există astfel de așteptări sau interese, apare acea tendință de a te agăța cu disperare de o relație. Din păcate, când iubești pe cineva cu disperare, apare un disconfort în relație, pe care îl simt ambele persoane, ceea ce nu se mai numește fericire și armonie în relație. 

Fiecare om are nevoie de cineva, pentru a avea o relație de iubire adevărată. Asta simte fiecare om, asta își dorește, și deci, trebuie să găsească acea persoană compatibilă. Faptul că oamenii nu au o relație de durată le produce suferință, ei nu înțeleg unde este greșeala, spun că nu au noroc în dragoste, sau alte asemenea chestii. În realitate, este vorba despre afinitate, iubire și atașament. 

Deși două persoane se îndrăgostesc și relația lor merge bine o perioadă, la un moment dat ei se despart pentru că nu este afinitate între ei. Chiar dacă au spus că vor rămâne împreună, ei nu reușesc să facă asta pentru că între ei este prea mult stres și presiune, se simte lipsa de atașament și afinitate. În timp, relația se schimbă, sentimentele dispar și fiecare își dorește altceva pentru a se simți împlinit și fericit. 
Adauga un comentariu