Magazin

Adevarul despre slanina. Ce se intampla cu ficatul tau dupa ce o mananci

Publicat: 19 sept. 2018

Mihaela Bilic a facut noi dezvaluiri despre doua alimente din porc pe care romanii le indragesc. Adevarul despre slanina si carnea de porc. Medicul nutritionist sustine ca mancarea nu trebuie sa fie excesiv de sanatoasa. Nu exista motive pentru care copiii nu ar trebui sa manance porc. Singura conditie este ca portiile sa fie moderate.

Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca oamenii trebuie sa manance orice, dar cate putin din fiecare.
”Noi, oamenii, am fost lasati de natura sa impartim produsele in doua categorii: comestibile sau necomestibile. Alimentele ori sunt bune de mancat, comestibile, deci sanatoase, ori nu sunt comestibile, nu sunt sanatoase, nu le mancam. Intre acestea doua nu exista grade de comparatie”, afirma aceasta, citata de adevarul.ro.

Sunculitele aduc un aport mediu de colesterol, insa ele stimuleaza secretia de colesterol in propriul ficat”, sustine dr. ing. Nicoleta Chira, Facultatea de Chimie, Universitatea Politehnica Bucuresti.
“Mitul alimentatiei ‘sanatoase’ de la tara nu noi l-am creat, ci media. Eu combat puteric aceste lucru spunand ca alimentatia sau sfaturile ce ne trimit la alimentatia bunicilor nu sunt deloc demne de urmat. Eu stiu ce mancau bunicii si cum erau preparate alimentele. Se consumau alimente foarte grase, prajeli gatite in grasimea de porc, se bea lapte de bivolita cu grasimea de doua degete. Gastrotehnia bunicilor era una care pregatea alimente nesanatoase. Nu inteleg de ce se fac aceste trimiteri tot timpul catre o alimentatie ce deloc, deloc nu era sanatoasa.



loading...

Adauga un comentariu