Magazin

Adevarul despre tigarile electronice: Fac mai mult RAU decat bine

Publicat: 22 sept. 2014
1
Multi fumatori incearca sa renunte la tutun folosind tigarile electronice, despre care se crede ca ar fi mai putin nocive decat cele clasice. Totusi, acestea sunt mult mai rele decat s-ar fi crezut si cresc, de fapt, dependenta de nicotina, in loc sa ajute la inlaturarea ei, potrivit unui studiu recent.
Tigara electronica pare a fi cea mai simpla modalitate de a renunta la fumat. Cel putin asa cred fumatorii inraiti, care nu pot renunta la nicotina dintr-o data si apeleaza la aceste dispozitive cu nicotina lichida in speranta ca le va usura lupta contra dependentei de tutun sau de simplul gest de a duce tigara la gura.

Citeste si:Lucruri nestiute despre tigari

Totusi, un studiu recent dezvaluie un secret bine ascuns de producatorii de tigari electronice: acestea cresc de fapt dependenta de nicotina, in loc sa o inlature.
Studiul, realizat pe bolnavi de cancer care foloseau tigari electronice in locul celor din tutun, arata ca acestia nu au sanse mult mai mari de a renunta la fumat fata de fumatorii de tigari normale. De fapt, utilizatorii de tigari electronice care intrau in programe de renuntare la fumat erau chiar mai dependenti de nicotina decat fumatorii de tigari din tutun.
Descoperirea, publicata in revista Cancer, ridica mari semne de intrebare cu privire la potentialele beneficii ale tigarilor electronice pentru cei care sufera de aceasta maladie si care ar trebui sa renunte la fumat.
Adauga un comentariu