Curiozitati

Adevarul despre zodia Gemeni. Versatili, curiosi, schimbatori

Publicat: 23 mai 2019
9

Zodia Gemeni din zodiacul clasic european reprezinta a 3-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu incepere din 22 mai, incheindu-se pe 21 iunie.

Denumirea zodiei evoca doua personaje celebre in mitologia antica, gemenii Castor si Polux, copiii lui Zeus si Leda, si ale caror nume au fost date stelelor Alfa si Beta din constelatie, potrivit planetariubm.ro.

Guvernata de planeta Mercur, care in mitologie reprezinta mesagerul zeilor, Gemenii reprezinta o zodie masculina de aer, duala, predominant intelectuala. Dualitatea celor nativi este evidentiata de semnul zodiei simbolizat de doi gemeni, iar exprimarea acesteia poate alterna intre bunavointa, farmec, larghete si nervozitate, sarcasm, zgarcenie.

Persoanele nascute sub acest semn sunt entuziaste, ambitioase si nerabdatoare. Cuvinte cheie pentru acestea pot fi: versatil, curios, schimbator, rafinat, nestatornic, viclean.

Foarte importanta pentru nascutii zodiei este comunicarea. Nestatornici uneori, agitati alteori, luptatori pentru dreptate si risipitori ai propriilor energii, Gemenii au un defect specific acestei zodii – sunt prea schimbatori. Sunt usor de influentat, mai ales daca se foloseste ca arma amabilitatea.

Gemenii pot fi originali, dorinta lor este sa faca totul in stil propriu, dovedindu-se uneori dificili pentru ceilalti. Interesele lor sunt multiple si diverse, pentru ca aproape totul le atrage atentia, chiar daca numai pentru o scurta perioada. Sunt atat de curiosi, incat vor sa stie si sa experimenteze tot ce se poate intr-o viata de om, potrivit site-ului www.eastrolog.ro.

Piatra mistica – agata
Ziua norocoasa – miercuri
Numerele norocoase – 5 si 9
Culori norocoase – albastru, galben
Simtul cel mai dezvoltat – mirosul
Alimente benefice – mierea, mazarea, fasolea cu bobul lat, morcovii, nucile, dar mai ales migdalele, alunele si arahidele

Starea de spirit a Gemenilor este influentata in mod fundamental de alimentatie de aceea trebuie sa-si organizeze foarte bine mesele zilnice.

Barbatii nascuti sub semnul Gemenilor au trasaturi chipului frumoase si dau dovada de bunatate si intelepciune. Stiu sa asculte si sa dea sfaturi, pot rezolva situatiile incurcate apeland uneori si la siretlicuri. Jovialitatea lor este de obicei numai aparenta, menita sa ascunda un temperament dur si egoist. Fac totul pentru a inspira incredere, dar in general nu sunt statornici si nici fideli. Amabilitatea poate fi doar o masca a unei firi foarte dure si realiste.

La barbatii zodiei, metabolismul este mai lent decat la femei. Acestia au nevoie de un surplus de energie, fiind indicat sa consume multe fructe si legume in stare proaspata. In ce priveste cantitatea de cafea pe care o consuma aceasta trebuie redusa la o ceasca cel mult doua pe zi.

Femeile sunt blande, frumoase, inteligente si ingenioase, cu talent pentru literatura. Stiu sa se puna in valoare prin conversatie, dar si prin vestimentatie. Se descurca de minune in orice context social. Pot juca perfect rolul femeii fatale, trecand fulgerator de la rolul femeii ascultatoare si pline de adoratie, la cel de intelectuala sofisticata.

Nativa zodiei nu este o gospodina innascuta, dar este atasata caminului. Isi aranjeaza foarte bine casa si face fata cu succes obligatiilor sale familiale, fara a-si neglija profesia.

Copilul din zodia Gemeni este plin de energie, foarte curios si are, in general, o dispozitie amabila si binevoitoare, prezenta lui fiind agreabila. Comunicarea este una dintre calitatile sale evidente. Se adapteaza cu usurinta in relatiile cu adultii si situatiilor a caror parte sunt. Memoria lui este excelenta, motiv pentru care ceea ce a insusit nu va pierde niciodata. Avand o minte agera, are nevoie in mod constant de stimulare. Are talente in aproape toate domeniile si, ca urmare, invatarea unei meserii nu va fi niciodata o problema de aptitudini, ci una de alegere, cum mentioneaza www.copilul.ro.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelenta (100%) – Gemeni, Balanta, Varsator
Buna (80%) – Leu, Berbec
Riscanta (60%) – Fecioara, Pesti, Sagetator
Dificila (20%) – Capricorn, Scorpion
Nerecomandabil (10%) – Rac, Taur

Personalitati de la noi nascute in zodia Gemeni: Vladimir Streinu, Serban Marinescu, Medeea Marinescu, Nicolae Tomazoglu, Mircea Cartarescu, Monica Anghel, Ion C. Bratianu, Ion Antonescu, Dan Iordachescu, Mugur Mihaescu, Catalina Cristea, Valentin Uritescu, Rodica Muresan, Ion Ratiu, Jana Gheorghiu, Ileana Cotrubas, Loredana Groza, Mariana Buruiana, Cornel Coman, Stefan Agopian, Virgil Ogasanu.

Personalitati de pe tot mapamondul nascute in zodia Gemeni: Joan Collins, Priscilla Presley, Bob Dylan, Stevie Nicks, Peggy Lee, John Wayne, Isadora Duncan, Vincent Price, Henry Kissinger, Kylie Minogue, Ian Fleming, LaToya Jackson, Clint Eastwood, Marilyn Monroe, Tony Curtis, Angelina Jolie, Anna Kournikova, Nancy Sinatra, Natalie Portman, Johnny Depp, Jacques-Yves Cousteau, Anne Frank, Helen Hunt, Joyce Carol Oates, Venus Williams, Paul McCartney, Paula Abdul, Anne Murray, Nicole Kidman. 

Adauga un comentariu