Sport

Adevarul din spatele scandalului urias de la CFR Cluj. Edi Iordanescu, prins într-un razboi total

Publicat: 26 iul. 2018
1

Înfrângerea cu Malmo a produs o adevarata furtuna la CFR. Cele doua tabere din stafful administrativ al campioanei se aflau într-un conflict mocnit de mai mult timp, însa acum lucrurile s-au acutizat, pe fondul rezultatului cu suedezii. Edi Iordanescu a cazut la mijloc în acest "razboi" la vârf.

Miercuri seara, dinspre Cluj a venit informatia ca membrii conducerii campioanei se gândesc la înlaturarea lui Edi Iordanescu. În fapt, tehnicianul este doar o victima într-un razboi mult mai mare, produs în birouri.

Înca de sezonul trecut, în Gruia s-au format doua factiuni: Muresan si Zamfir, pe de-o parte si tripleta Mara, Bilasco, Marian Copilu, de cealalta parte. Patronul Nelu Varga i-a acordat lui Copilu puteri sporite, multi considerându-l "eminenta cenusie" a ardelenilor. El a decis sa îl aduca pe Dan Petrescu si împreuna cu Mara, Bilasco si fostul tehncian din Gruia au creionat toata strategia. Cum rezultatele au venit, clujenii obtinând un titlu putin scontat, proprietarul clubului a decis sa mearga si în noua stagiune pe mâna lui Copilu. Desi înca din primavara s-a vehiculat varianta "Piturca", în cele din urma, Copilu si-a impus punctul de vedere si l-a adus pe Edi Iordanescu.

Cealalta tabara de la CFR, tacuta stagiunea trecuta, a identificat acum o serie de probleme, altfel reale, care împiedica CFR-ul sa îsi atinga obiectivele si creeaza probleme inclusiv la nivel financiar. Iar nemultumirile au ajuns la urechile lui Nelu Varga. Azi, patronul si Copilu au avut o discutie în contradictoriu, totul plecând de la chestii mai vechi.

Printre altele, Varga l-a acuzat pe Copilu ca, desi s-a luat campionatul, s-au cheltuit foarte multi bani. I-a reprosat ca au fost adusi jucatori pe bani multi, care nu au fost utilizati. Cel mai la îndemâna exemplu, Balde, vârful care si-a reziliat zilele trecute contractul si caruia i s-a platit 30.000 de euro/luna si a jucat doar 14 meciuri.

S-a ajuns inclusiv la o discutie despre banca tehnica, în contextul pierderii meciului cu Malmo. Edi Iordanescu a picat la mijloc în toata "afacerea" aceasta, tocmai pentru ca a fost adus în Gruia de Copilu. Evident, munca lui Edi nu poate fi cântarita dupa doar trei meciuri si nu s-ar fi pus problema plecarii lui în conditii normale, daca nu ar fi existat animozitatile de la vârf.

Echipamentul de Liga a ajuns miercuri

Unul dintre motivele lui Varga de nemultumire fata de conducere a fost si întârzierea sosirii echipamentelor pentru UEFA Champions League. Acestea au ajuns la Cluj abia miercuri, la o zi dupa meciul cu Malmo, pe care campionii României si-ar fi dorit sa îl joace în "hainele de gala". În schimb, ei au fost nevoiti sa dispute partida cu suedezii în tricourile pe care în mod normal le poarta în Liga 1.

Vazând ca întregul proiect construit de el în ultimul an la Cluj risca sa se darâme, Copilu a decis în aceasta seara sa demisioneze, sperând ca acest lucru va detensiona atmosfera. Acesta a acceptat sa fie scos tap ispasitor, dorind ca lucrurile sa se calmeze si echipa sa mearga în continuare înainte în aceasta formula.

Pentru clujeni urmeaza o saptamâna importanta: sâmbata vor evolua în direct la Digi Sport 1, de la ora 18:00, la nou promovata Dunarea Calarasi, pentru ca apoi sa mearga în Suedia, unde vor încerca sa întoarca soarta calificarii din dubla, contând pentru turul doi preliminar al Champions League.

Adauga un comentariu