Magazin

Adevarul socant despre usturoiul din China din supermarketurile romanesti

Publicat: 29 aug. 2015
1

Probabil ca atunci cand mergi sa faci cumparaturi in supermarket, si tu esti tentata sa te indrepti catre laditele acelea pline cu usturoi mare si foarte alb. Intr-adevar, usturoiul din China, caci despre el este vorba, este placut ochiului. Nu insa si organismului.

80% din usturoiul comercializat in toata lumea provine din China, tara in care metodele de certificare nu sunt de incredere. Usturoiul produs in aceasta tara este usor de recunoscut datorita mai multor aspecte, pe care le vom dezvolta in cele ce urmeaza.

Usturoiul din China este inalbit

Specialistii sustin ca acest usturoi este pulverizat cu substante chimice al caror rol este acela de a-i stopa cresterea, de a-l albi si de a-i distruge daunatorii. Aceiasi specialisti trag un semnal de alarma si referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei sustin ca producatorii obisnuiesc sa fertilizeze solul cu… deseuri umane netratate.

Usturoiul chinezesc este tratat cu substante toxice

Mai mult, in scopul distrugerii parazitilor, cultivatorii chinezi trateaza usturoiul cu o substanta foarte toxica, bromura de metil. Daca este expus unei concentratii foarte mari de bromura de metil, omul poate dezvolta afectiuni respiratorii grave, putandu-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, aceasta substanta cauzeaza moartea, scrie realitatea.net.

De asemenea, producatorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiti sau cu alti compusi foarte periculosi, potrivit avantaje.ro.

Consecintele depozitarii indelungate a usturoiului produs in China

Usturoiul din China este pastrat la temperaturi foarte scazute si depozitat pe perioade lungi de timp. Stocarea indelunga are drept rezultat scaderea nivelului de alicina, un constituent de baza al usturoiului, responsabila pentru majoritatea beneficiilor pe care usturoiul le aduce sanatatii.

Stiind toate aceste lucruri, poate ca ar trebui sa incerci sa-ti indrepti atentia catre usturoiul autohton, mai putin aspectuos, ce-i drept, dar mult mai sanatos si mai aromat.





Adauga un comentariu