Secretele istoriei

Adevaruri despre antisemitism si exterminarea in masa a evreilor

Publicat: 22 oct. 2013
In secolul XIX, rasisti celebri precum Arthur Graf Gobineau  si Houston Steward Chamberlaine au promovat ideea rasei inferioare semite. Teoretic erau mentionate si alte grupe, precum arabii sau maltezi, practic toti antisemitii erau orientati doar impotriva evreilor.
Teoriile semite serveau exclusiv pentru evreii care se boteaza, daca o persoana avea nume evreiesc dar nu era boteza atunci scapa de furia acestor teorii.
Exterminarea evreilor a fost hotarata la conferinta de la Wannsee?
evrei 300x225Nu exista o hotarare anume a oficialilor germani cu privire la exterminarea evreilor. Hitler a cerut in repetate randuri sa fie rezolvata problema evreilor, iar NS a pus in practica aceasta idee. Sintagma “solutia finala in problema evreilor” a fost folosita inca de la inceputul anului 1941, in timp ce conferinta de la Wannsee s-a tinut pe 20 ianuarie 1942, data la care se inregistrau peste 320.000 de evrei omorati, scriu cei de la efemeride.ro.
Totusi niciun document nu indica proportiile acestui genocid uman decat cele ce provin de la celebra conferinta.
Majoritatea evreilor au murit in lagarele de concentrare?
Exterminarea sistematica a evreilor a inceput in anul 1941. Pana atunci teroarea impusa a determinat ca 300.000 de evrei sa fuga din Germania din totalul de 560.000. Ce este drept aceasta practica era permisa doar celor care aveau destui bani si care aveau un permis de emigrare intr-o tara gazda. In 1939 trecerea granitelor a devenit imposibila, iar dintre cei 6 milioane de evrei ucisi majoritatea proveneau din Polonia, peste 3 milioane, iar restul din Rusia.
Evreii au fost ucisi peste tot pe unde erau prinsi, dar cu precadere in lagarele de concentrare.
Regele Cristian al X-lea i-a ferit pe evreii danezi de  purtarea unei stele?
Acea amenintare facuta de regele Cristian al X-lea (1870-1947) atunci cand evreii danezi au fost obligati sa poarte o stea  reprezinta doar o parte din adevar. Guvernul danez le-a explicat ocupatorilor ca ei nu vor lua nicio masura impotriva compatriotilor lor evrei. Nazistii au suportat aceasta situatie timp de 2 ani, iar atunci cand ordinul de deportare al evreilor a fost dat in 1943, poporul danez a reusit printr-o actiune nocturna si invaluita in foarte mult mister, sa sprijine fuga a celor 7000, din cei 7500, de evrei danezi in Suedia.


loading...

Adauga un comentariu