Local

Adina Romanescu, directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu premiul „Directorul anului 2021”! Cătălin Condrea a fost premiat pentru Inovare

Publicat: 25 nov. 2021
Adina Romanescu, care ține în mână o macheta este alături de președintele Klaus Iohannis
Adina Romanescu a primit de la Klaus Iohannis premiul Directorului Anului 2021

Patru directori de școală au fost premiați de Asociația pentru Valori în Educație (AVE) la Gală Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021. Poveștile lor, cu imagini din școală, declarații ale colegilor de catedră și ale elevilor, au fost prezentate, miercuri seară, în cadrul unui eveniment organizat în sistem online. Cei patru directori câștigători au fost selectaţi din peste 1.000 de propuneri. Adina Romanescu, directoarea Liceului Teoretic de Informatică ” Grigore Moisil” Iași a fost premiată cu marele premiu, iar Cătălin Condrea, directorul Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani a obținut, de la președintele Klaus Iohannis premiul pentru Inovare.

Cei patru directori premiați sunt:

 • Directorul anului 2021, marele premiu: Adina Romanescu, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
 • Directorul anului pentru Antreprenoriat: Adriana Lefter, Școala Gimnazială ”Elena Doamna”, Tecuci, județul Galați.
 • Directorul anului pentru Egalitate de Șanse: Adrian Emanuel Silimon, Școala Gimnazială nr.4, Turnu Măgurele, județul Teleorman.
 • Directorul anului pentru Inovare: Cătălin Condrea, Școala Gimnazială Specială, Pașcani, județul Iași.

Adina Romanescu a primit premiul ”Directorul anului 2021” la Palatul Cotroceni, fiindu-i înmânat de către președintele Klaus Iohannis.

Potrivit AVE, cei patru directori premiați în cadrul galei vor primi fiecare câte 5.000 de euro, sumă pe care o vor putea folosi pentru a continua implementarea proiectelor demarate în școală. ”Mai mult, aceștia se vor mai bucura și de un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar, organizate de Asociația pentru Valori în Educație, training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor, în anul școlar 2021 – 2022, dar și vouchere de acces la cataloage digitale în valoare de 2.000 de euro pentru o școală, oferite de Adservio”, a mai transmis organizația.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație, pentru a susține și premia directorii de școli care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități.

În acest an, Adina Romanescu a fost prezentă la o emisiune exclusiv BZI LIVE unde a abordat mai multe subiecte de interes pe domeniul educației

Comentarii
 • Vai, dar oare cum va suporta madam Gavrilă, interimara de la Negruzzi această lovitură?
  Să nu o bage în seamă președintele? Nu-i acordă nicio distincție?
  Trebuie creat un premiu special pentru megalomance ca ea, ceva gen Zmeura de Aur ….

 • ce lovitura ? pentru premiul ” balena albastra”? , filiera alexe-pnl ?
  ficusul a oferit o placheta balenei :)) – asta numiti voi lovitura ?

  cat despre „info” , respect directorului si elevului – care au adus argintul de la balcaniada de informatica din 2018 . ala director -ala om : inteligent , discret ,cu bun simt si onest . restul is paparude politice.

Adauga un comentariu