Sport

Adio CSMS! Echipa de fotbal a Iasului se va numi de acum CSM Politehnica

Publicat: 22 iul. 2016
1

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat vineri noua denumire a echipei de fotbal din Copou. Aceasta este Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iasi! Astfel, gruparea ieseana va participa în competitiile interne ale sezonului 2016-2017 cu noul nume!

„Am anuntat deja Liga Profesionista de Fotbal despre hotararea Comitetului Executiv. Asteptam acum sa aflam care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurgem pentru redobandirea palmaresului, a culorilor, a tot ceea ce înseamna brandul Politehnica Iasi. Îi vom tine la curent pe suporteri cu toate noutatile care vor aparea in acest sens”, a declarat presedintele executiv Florin Prunea.

Seful executivului din Copou a analizat si prestatia echipei iesene in primul sezon din istorie in cupele europene. „Aventura echipei noastre în Europa League s-a încheiat, din nefericire, mult mai repede decât ne-am fi dorit sau am fi meritat, dupa aspectul jocului în cele doua manse ale disputei cu Hajduk Split. Desi am pornit cu sansa a doua în duelul contra unei echipe cu traditie în întrecerile continentale, va asiguram ca jucatorii nostri si toti cei implicati au facut tot ce le-a stat în putinta pentru a-i face pe fani multumiti. Remarcam atasamentul suporterilor nostri fata de echipa, dar si maniera în care au încurajat formatia noastra. În jocul tur au avut un comportament exemplar în tribune, lucru remarcat inclusiv de reprezentantii forului european. Pentru partida de la Split am reusit sa le facilitam accesul pe arena Poljud în semn de apreciere pentru atasamentul fata de echipa si mare ne-a fost satisfactia când numele orasului nostru s-a auzit scandat de galerie în vacarmul creat de aproape 20 de mii de croati”, a anuntat presedintele Florin Prunea.

Conducatorul clubului din Copou a anuntat ca noul obiectiv al echipei pentru sezonul 2016-2017 este o noua calificare in cupele europene. „Stim ca fanii merita mai mult. Nu doar ei, ci si toti cei care ne-au acordat încredere prin modul în care s-au implicat pentru ca Iasul sa se ridice la nivelul unui asemenea eveniment. Cu totii am demonstrat ca atunci când suntem uniti putem face lucruri frumoase, precum renovarea stadionul în timp record pentru a îndeplini standardele UEFA, fie ca a fost vorba de retusuri estetice sau montarea scaunelor noi. Odata cu participarea, în premiera, în competitiile internationale oficiale, fotbalul iesean trece la un alt nivel, unul care obliga. Cu totii am simtit ce însemna participarea în cupele europene. Ne-a placut si ne dorim sa revenim în întrecerile continentale, chiar daca va fi nevoie de noi investitii în infrastructura arenei din Copou si nu numai. Cu un plus de experienta, pornim la drum în competitiile interne ale sezonului 2016-2017 plini de încredere si speranta. Vrem sa fim mai buni decât anul trecut, sa revenim în Europa si sa rasplatim astfel sprijinul pe care, cu totii, ni-l acordati. Uniti vom învinge!”, a conchis presedintele executiv Florin Prunea.

Adauga un comentariu