Sport

Adio, medalie olimpica! Alin Moldoveanu a ratat calificarea in finala probei de pusca

Publicat: 08 aug. 2016
1

Alin Moldoveanu a ratat calificarea în finala probei de pusca 10 metri aer comprimat. Singurul sportiv care reprezinta un club din Iasi la aceasta Olimpiada (CS Omega Tehnoton, presedinte Maricel Popa) a terminat calificarile pe locul al 19-lea, cu 622,7 puncte, în conditiile în care ultimul tragator care a prins finala a avut 625,5 puncte.

Sportivul român obtinuse calificarea la JO 2016 gratie unui wild card primit din partea federatiei internationale de profil.
Italianul Nicolo Campriani s-a calificat în finala cu un nou record olimpic, 630,2 puncte. Primii 8 în functie de punctaj au obtinut biletele pentru finala, care va avea loc la ora 18.00.

Si echipajul feminin de 8+1 al României va evolua în recalificari, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, dupa ce a ocupat locul al treilea în prima serie de calificari, luni, în concursul de canotaj. Echipajul format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea, a fost cronometrat cu timpul de 6 min 16 sec 24/100, fiind devansat de SUA (6:06.34), calificat în finala, si Olanda (6:14.36).

De asemenea, Daniela Dodean Monteiro a ratat calificarea în turul patru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Dodean Monteiro a fost învinsa, în turul trei, cu scorul de 4-0 (11-5, 11-6, 11-4, 11-1), dupa 18 minute, de japoneza Ai Fukuhara, a opta jucatoare a lumii. Tot în turul trei, duminica, au fost eliminati Elizabeta Samara si Ovidiu Ionescu.

Si ziua de duminica a fost una dezamagitoare pentru delegatia noastra, care îsi punea mari sperante în Andreea Chitu, la judo, pentru o medalie. Sportiva noastra a pierdut din faza sferturilor de finala ale categoriei 52 de kg, pentru ca apoi sa fie învinsa si în recalificari.
Ne-am consolat în oarecare masura cu evolutia excelenta a Catalinei Ponor, care are, dupa trei dintre cele cinci subdiviziuni, a doua nota de calificare pentru finala de la bârna. Mai mult ca sigur campiona noastra nu va putea sa coboare mai jos de locul 8, ceea ce nu se poate spune despre calificarile pentru finala de la sol, unde sansele sa mai ajunga în ultimul act sunt nule.

Adauga un comentariu