News Flash:

Aditivi alimentari periculosi

7 Ianuarie 2001
1200 Vizualizari | 0 Comentarii
Conform studiilor efectuate de Oficiul Consumatorilor din Piata Comuna Europeana, o serie de aditivi alimentari sintetici sunt daunatori sanatatii, putand cauza cancer ori alte afectiuni deosebit de grave.

Astfel, E131, 142, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 239, 330 sunt cancerigeni, E250, E251, E252 afecteaza vasele de sange, E230, 231, 232, 233 produc boli de piele, E311 si E312 ataca sistemul nervos, iar E338, 339, 340, 341, 363, 465, 466, 450, 461, 407 produc tulburari digestive.

Cei mai periculosi aditivi sunt aditivul E123 (interzis in SUA si in fostele state sovietice, fiind puternic cancerigen), aditivul  E330, care produce afectiuni ale cavitatii bucale si aditvul E102, care are, de asemenea, actiune cancerigena.

oficiul consumatorilor aditivul e123 sua aditivul e330 aditvul e102
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014491 (s)

loading...