Local

Administratia de Cladiri nu mai are contract pentru furnizarea gazului metan

Publicat: 07 ian. 2000

•Distrigaz prefera ca relatia juridica sa fie stabilita direct cu reprezentantii locatarilor

Filiala ieseana a SC Distrigaz Nord SA nu a mai incheiat pentru anul in curs un contract de furnizare a gazului metan catre Administratia de Cladiri. Dupa cum a declarat Marin Aparaschivei, directorul filialei locale a regiei de distributie a gazelor naturale, respectiva masura era preconizata inca de anul trecut si a fost motivata de restantele acumulate de catre Administratia de Caldiri pentru serviciile oferite. Cea mai solida motivatie o reprezinta actiunea de incurajare a locatarilor din Administratia de Cladiri pentru desprinderea din aceasta structura si formarea de asociatii independente.

„Incurajam formarea de noi asociatii de locatari care, odata desprinse din Administratia de Cladiri, vor putea beneficia de contracte sigure pentru livrarea gazului metan. Nu asteptam decat sa fim solicitati de catre locatari”, a mentionat directorul Marin Aparaschivei. Administratia de Cladiri asigura utilitatile pentru familiile iesene ce locuiesc in 42% din blocuri si a inregistrat, luna de luna, mari restante la plata gazului metan. Numai in ultimele patru luni, restantele la SC Distrigaz Nord SA se cifreaza la 3 miliarde de lei. Comparativ cu aceasta situatie, diferenta de 58% din populatia orasului a cumulat, intr-o luna si jumatate, restante de 1,6 miliarde de lei. Anul trecut, pentru a-si putea recupera restantele, filiala ieseana a SC Distrigaz Nord SA a impus Administratiei de Cladiri plata zilnica a 40 milioane de lei, insa nici aceasta cerinta nu a fost respectata in termenii conveniti initial.

„Restantele la plata ale Administratiei de Cladiri se mentin constante. Deocamdata nu am preconizat masuri ferme in ceea ce priveste limitarea consumului dar vom inchide robinetele la blocurile care vor avea mari datorii la noi”, a conchis directorul Marin Aparaschivei, sugerand perspectivele pe care le-ar avea locatarii care vor ramane sub tutela Administratiei de Cladiri.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit