National

Administratia Publica Locala s-a trezit la realitate

Publicat: 30 iun. 1999

Firmele cu datorii la primarie vor fi evacuate din pietele agroalimentare ale municipiului, a hotarit vice-primarul Pascaniului, Ioan Prisecaru. In urma cu doua zile, Primaria Pascani a demarat actiunea de stringere a debitelor restante catre municipalitate a micilor afaceristi. „Le-am pus in vedere administratorilor de la firmele din piete ca daca nu-si achita datoriile ii voi scoate din piata”, a declarat Ioan Prisecaru.
Pina in prezent, doar citiva din cei aproximativ 200 de comercianti si-au achitat datoriile catre stat. Vice-primarul Ioan Prisecaru, cel care „le-a pus gind rau” micilor afaceristi, este hotarit sa scoata chioscurile tuturor celor care nu si-au lichidat debitul. Mai mult decit atit, Ioan Prisecaru, cel care conduce actiunea de lichidare a micilor comercianti, s-a „inarmat” cu utilajele necesare si totodata beneficiaza de sprijinul gardienilor publici si al politiei municipale.
Primaria Pascani are de incasat cca 150 milioane lei de la agentii economici. Suma reprezinta platile restante a taxelor si impozitelor locale stabilite printr-o hotarire a Consiliului Local. Unele societati au restante inca din anul 1998. Desi Primaria Pascani este in criza de bani, cei raspunzatori de colectarea taxelor nu au reusit pina in prezent sa recupereze din datorii, izbindu-se in primul rind de nepasarea administratorilor societatilor debitoare. Una din explicatii ar putea fi aceea ca societatile restante sint protejate tocmai de catre unii angajati cu raspundere din Primaria Pascani. In topul datornicilor se situeaza societatea Legume SA, cu un debit de aproximativ 13 milioane lei, al carui manager este vazut adeseori in compania primarului Neculai Ratoi, iar in subsolul topului este situata unitatea Ramos Martinel SRL, unde administratora este Aurelia Floarea.
Sorin URSANloading...

Adauga un comentariu