Local

Administratorii de asociatii de proprietari vor trebui sa dea testari obligatorii

Publicat: 27 ian. 2016
1

In municipiul Iasi exista numerosi administratori care nu cunosc legea si regulamentele si, totodata, numeroase sunt si cazurile in care administratorii angajati la asociatiile de proprietari nu au un atestat profesional care sa le dea dreptul sa exercite aceasta functie. In Iasi au fost intalnite cazuri cu diplome falsificate, iar pentru a evita astfel de probleme, autoritatile locale au propus ca acestia sa fie testati periodic.

„Administratorii atestati, care sunt în functie si care desfasoara activitati de administrare în cadrul asociatiilor de proprietari de pe raza municipiului Iasi, au obligatia de a se prezenta la reevaluare o data la doi ani, pentru a obtine prelungirea dreptului de practica. Pentru administratorii care si-au obtinut atestatul cu minim 2 ani înainte de intrarea în vigoare a prezentului Regulament, prima reevaluare va avea loc dupa intrarea în vigoare a Regulamentului”, au explicat reprezentantii Primariei Iasi in noul regulament. Aceste modificari vin intr-un context de mare neincredere a iesenilor fata de administratorii blocurilor de locuinte, atat persoane fizice, cat si juridice. Astfel, a fost propus un set de 3 regulamente pentru traiul în condominii si activitatea asociatiilor de proprietari: Regulamentul de înfiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari; Regulamentul de atestare si evaluare periodica a administratorilor de imobile si Regulamentul de autorizare a persoanelor juridice specializate pentru activitatea de administrare a imobilelor. Pe de alta parte, asociatiile de locatari existente in prezent au obligatia ca, în termen de cel mult 12 luni de la data intrarii în vigoare a prezentului Regulament, sa se reorganizeze în Asociatii de proprietari.

Comentarii
  • In atentia BZI.
    Mergeti la primarie (acolo unde se fura Iasul) si incercati sa depuneti o plangere la biroul care raspunde de asociatiile de locatari.
    Cu camere, microfoane ascunse.

  • Asa este cum declara cei din primarie, dar partial, deoarece cei care nu cunosc legea sunt cei de la Tero-Service firma primariei.
    Deci ce facem domnule primar Chirica, firma primariei intra in legalitate?

Adauga un comentariu