National

Administratorul clubului unde a fost batut baschetbalistul american va fi amendat de Politie

Publicat: 10 oct. 2011
Politia il va amenda pe administratorul localului din Giurgiu unde a avut loc agresiunea care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey, in conditiile in care camerele video nu functionau din luna iunie, in acelasi timp verificandu-se si daca era asigurata paza in club, scrie Mediafax.
Potrivit sefului Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Giurgiu, comisar Catalin Georgescu, sanctiunea va fi aplicata in cursul zilei de astazi administratorului clubului „Emotionne„, pentru neluarea masurilor de supraveghere video.
„Conform Legii 333/2003, administratorul localului este pasibil de amenda intre 2.000 si 5.000 de lei pentru faptul ca sistemul de supraveghere video nu functiona, respectiv camerele video si aparatul de stocare a imaginilor. De asemenea, daca se va stabili ca nu a luat masuri de paza umana cu resurse proprii sau cu o firma specializata in astfel de operatiuni, conform Legii 6/1991 constituie infractiune si se va intocmi dosar penal daca vom constata aceasta deficienta. În acest moment colegii nostri fac cercetari in club pentru stabilirea acestui fapt”, a declarat Georgescu.
Amenda va fi data in conditiile in care camerele video din local si aparatul de stocare a imaginilor nu functionau din luna iunie.
Principalul suspect in cazul agresiunii care a dus la decesul baschetbalistului american Hardy Chauncey s-a predat Politiei din Giurgiu, luni dimineata, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore de catre procurori, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.
Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Judetene Giurgiu, comisar Catalin Georgescu, a declarat ca suspectul a fost audiat si si-a recunoscut fapta, acesta afirmand ca i-a dat un pumn baschetbalistului, care a cazut si s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de „un alt plan dur”.
„Barbatul care este suspectul principal in acest caz s-a predat la Politie dupa actiunea pe care noi am desfasurat-o. A fost audiat de catre procurori, iar din declaratiile lui rezulta ca a avut o altercatie cu baschetbalistul, aplicandu-i acestuia o lovitura cu pumnul. Victima s-a lovit cu capul de pardoseala de ciment si probabil si de un alt plan dur, dar urmeaza ca o concluzie medicala sa fie prezentata, luni, de catre medicii legisti ai Institutului Mina Minovici”, a spus Georgescu.
Dupa ce s-a predat, suspectul, George Ionut Tanasoaia, de 25 de ani, din Giurgiu, a fost audiat de procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Giurgiu, fiind retinut pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.


loading...

Adauga un comentariu