News Flash:

Administratorul penal - Elena Bugur acuzata de delapidare

7 Martie 2005
881 Vizualizari | 0 Comentarii
•Dupa afirmatiile lui Radu Bugur, fostul sot al administratorului Elena Bugur, aceasta ar fi dus in eroare instanta de judecata prin prezentarea in cadrul procesului de partaj a unor facturi si chitante false •Elena Bugur ar fi cumparat pe numele asociatiilor de proprietari pe care le administreaza bunuri mobiliare, dupa care ar fi falsificat respectivele facturi •Toate acestea ar trebui sa faca obiectul unui dosar penal pentru fals si uz de fals

Conform afirmatiilor fostului sot al administratorului Elena Bugur, anul trecut, la procesul de partaj, aceasta ar fi prezentat instantei de judecata facturi si chitante false pentru a obtine cat mai multe bunuri din apartament. Astfel, in decursul timpului, Elena Bugur, care administreaza in acest moment 21 de asociatii de proprietari din municipiu, ar fi cumparat diverse produse pe numele asociatiilor de proprietari, pe care le-ar fi folosit in interes propriu. In luna iunie 2004, cei doi soti au divortat, dupa care a urmat procesul de partaj. Elena Bugur, din dorinta de a obtine 85 la suta din valoarea apartamentului, ar fi prezentat instantei de judecata o serie de facturi pe care figura ca si cumparator al respectivelor produse. Gama larga de bunuri cuprindea de la produse electronice pana la mobilier si materiale de constructie, administratorul dorind prin aceasta sa faca dovada falsa cum ca ea ar fi investit foarte mult in apartament.

Facturile false

Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au intrat in posesia unor documente care o incrimineaza pe Elena Bugur si care demonstreaza ca administratorul celor 21 de asociatii ar trebui sa devina invinuita intr-o cauza penala de fals si uz de fals. Cum a procedat Elena Bugur: falsifica facturile emise catre asociatiile de locatari si trecea in dreptul cumparatorului numele ei pentru a-i folosi in instanta la procesul de partaj cu fostul ei sot. Numeroase facturi sunt martore ale ilegalitatilor comise de Bugur.
Astfel, facturile fiscale cu numerele 8855104, 8858752 si 5554637 emise de catre SC Millenium Center SRL la data de 6 noiembrie 2003 pe care au fost cumparate componente pentru calculatoare au fost falsificate ulterior de catre administrator. La fel s-a intamplat si cu facturile fiscale cu numerele 2467949 si 2467737 emise de catre SC Vega SRL, prin care au fost cumparate materiale de constructii. Lista cu falsurile falsificate de catre Bugur poate continua cu factura fiscala nr. 3642771 din 4 octombrie 2001, emisa de catre SC Dan Mixtest SRL, pe care figureaza, de asemenea, materiale de constructii, ori cu factura 2471315 din 17 noiembrie 2003 a SC Arisign. Com. SRL, pe care sunt trecuti aproximativ 18 metri de mocheta si linoleum. Mai mult decat atat, Elena Bugur a falsificat atat data, cat si obiectul cumpararii in ceea ce priveste factura fiscala 5496567, emisa de catre SC Rameli SRL in data de 27 martie 2003. Astfel, desi de la societatea respectiva Elena Bugur a cumparat pe numele asociatiei de proprietari Buridava 19 un coltar Thomas, in factura falsificata era trecuta o canapea. Pe toate facturile fiscale, initial, bunurile au fost cumparate pe numele asociatiilor de proprietari la care Elena Bugur este administrator. Ulterior, acestea au fost falsificate, trecandu-se ca si cumparator Elena Bugur, pentru a putea astfel sa faca dovada ca bunurile ii apartin.

A fraierit locatarii

"Toti banii pe care i-a folosit pentru a cumpara bunurile din casa nu stiu de unde au provenit. Nu mi-a dat niciodata vreo explicatie. Cred ca sumele mari care intrau in casa au fost facute prin fraierirea proprietarilor pe care ii administreaza", a declarat Radu Bugur, fostul sot al administratorei. Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au aratat in nenumarate randuri, prin articolele publicate, neregulile comise de catre Elena Bugur in administrare asociatiilor de proprietari. Astfel, pe langa faptul ca Bugur habar nu are sa calculeze listele de plata la intretinere, situatie care a fost pusa in lumina si de angajatii primariei la controalele pe care acestia le-au efectuat, administratorul a mai incalcat in nenumarate randuri si legislatia muncii. Contractele individuale de munca ale administratorului, incheiate cu cinci asociatii de proprietari, stabileau un timp total de lucru de 28 de ore pe zi, intr-un mod cu totul aberant. Pe langa acestea, Elena Bugur folosea diverse siretlicuri pentru a fraieri proprietarii care isi vindeau apartamentul. Astfel, dupa ce le incasa banii reprezentand datoriile si penalitatile catre furnizori, Elena Bugur, ulterior, le introducea in listele de plata ale noilor proprietari, sau daca nu, nu achita catre Uzina de Furnizare a Energiei Termice (UFET) sumele respective. Asociatiile de proprietari pe care Bugur le administreaza au datorii catre UFET de aproape 5 miliarde lei. Multi proprietari din cadrul asociatiilor si-au prezentat nemultumirile in fata conducerii UFET, pentru faptul ca, desi au achitat la zi datoriile, nu beneficiaza de caldura sau apa calda. Decizia de sistare a furnizarii agentului termic la blocurile care sunt administrate de catre Elena Bugur a fost luata, de altfel, pe fondul neachitarii debitelor catre uzina. Din cele 5 miliarde lei, Elena Bugur nu ar fi platit mai mult de cateva zeci de milioane lei.
Ovidiu MUNTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013556 (s)