Eveniment-Social

ADMITERE. Facultati care iti pot aduce salarii de mii de euro. USAMV Iasi pregateste specialisti cautati pe piata muncii

Publicat: 06 iul. 2015
1
Cele patru facultati ale Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USAMV) – Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara pregatesc specialisti care sunt la mare cautare in piata muncii. Domeniul momentului care aduce cele mai mari castiguri pare a fi agricultura, daca este luat in calcul faptul ca este domeniul care asigura alimentatia populatie. Invatamantul universitar agricol iesean este unul dintre cele mai performante din Romania, atat in domeniul educatiei cat si al cercetarii stiintifice. USAMV Iasi este „o universitate ce cunoaste succesul” deoarece dupa anul 2000, s-a dezvoltat intr-un ritm impresionant. Directiile de programe s-au diversificat si s-au infiintat multe sectii noi, din cele 15 specializari din cadrul studiilor de licenta mai mult de jumatate au fost infiintate in ultimii zece ani, iar doua vor avea primii studenti din aceasta toamna. Studiilor de licenta li se adauga 21 programe de master prin care se realizeaza pregatirea postuniversitara a studentilor in domenii de varf atat pentru cercetare cat si pentru productie.
In prezent, cadrele didactice si cei aproximativ 5000 de studenti beneficiaza de conditii excelente pentru pregatirea teoretica si practica, de sali de curs, campuri experimentale, baze de practica proprii, laboratoare dotate cu aparatura de specialitate de ultima generatie, clinici veterinare, de o biblioteca dotata cu toate facilitatile pentru informare si Centrul de vizualizare avansata – 3D. USAMV Iasi pune accent pe cercetare, avand in derulare cel mai mare proiect „Institutul de Cercetari pentru Agricultura si Mediu”, care va avea, la finalizare, un fitotron (Laborator care permite realizarea tuturor conditiilor experimentale pentru cresterea plantelor) unic in regiunea de Nord-Est si cel mai modern din Romania. Proiectul este cel mai mare din istoria Facultatii de Agricultura si are o valoare de peste 10 milioane de euro. 
Cu o experienta de peste 100 de ani, Facultatea de Agricultura are ca misiune fundamentala formarea inginerilor agronomi, inginerilor economisti in agricultura, a inginerilor in industrie alimentara si a biologilor. Activitatea de instruire proprie se realizeaza in cadrul Statiunii Didactice Ezareni, a centrului de practica Plaiul Sarului, Facaieni, la unitati agricole, de industrie alimentara si protectia mediului de prestigiu din Regiunea de NE a Romaniei. Din aceasta vara, in cadrul Facultatii de Agricultura vor fi doua specializari noi, Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, respectiv Protectia consumatorului si a mediului.
Facultatea de Horticultura dispune de spatii de invatamant proprii, campuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performanta ce contribuie la realizarea unui invatamant de calitate pentru specialisti in domeniul horticulturii, peisagisticii si ingineriei mediului. Facultatea de Zootehnie, in cei peste 60 de ani de experienta, a dat un numar de peste 3500 specialisti, din randul carora unii au ocupat si/sau ocupa functii de ministri, secretari de stat, reputati directori de ferme si holdinguri, cadre didactice, directori de institute si statiuni de cercetare, cercetatori, fermieri etc. La Facultatea de Medicina Veterinara, clinicile Medicala, Infectioase, Obstetrica si Chirurgie, salile de operatie si laboratoarele au dotari de ultima generatie. Se efectueaza consultatii si examene de laborator pentru diagnosticul si tratamentul bolilor animalelor cu aparatura moderna achizitionata din cercetare, in valoare de 6 milioane lei. Asistenta medicala in clinici este asigurata de cadrele didactice ale Facultatii, asistate de studenti si doctoranzi. Aflandu-se intr-o continua preocupare pentru studentii sai, Facultatea de Medicina Veterinara ofera posibilitatea, studiului in limba engleza. Pentru admiterea din aceasta vara au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru studierea medicinii veterinare in limba engleza atat pentru straini, cat si pentru tineri din Romania. 
Specializari noi si peste 1100 locuri pentru admiterea la USAMV Iasi 
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USAMV) ofera peste 1100 de locuri pentru admiterea 2015 tinerilor interesati de oferta educationala. Admiterea candidatilor se face fara probe de examen, criteriile de departajare fiind notele obtinute la bacalaureat : 50% limba si literatura romana si 50% alta proba scrisa, la alegere. Inscrierea pentru concursul de dosare va avea loc in perioada 15 – 24 iulie. USAMV Iasi promoveaza o oferta atractiva care cuprinde, pe langa oportunitati de studiu in specializari cautate pe piata muncii, conditii bune de cazare, masa si recreere in campusul studentesc si diverse facilitati pentru studenti. Absolventii de liceu au la dispozitie 15 programe de studii, specializari, din domeniile: Agronomie, Horticultura, Zootehnie, Medicina veterinara, Inginerie si management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului si Biologie. 
Specializari noi, cautate pe piata muncii
Din aceasta vara, in cadrul Facultatii de Agricultura vor fi doua specializari noi, Exploatarea masinilor si instalatiilor pentru agricultura si industria alimentara, respectiv Protectia consumatorului si a mediului. Prima din cele doua specializari noi se regaseste la domeniul Agronomie (131 locuri bugetate si 62 cu taxa), iar cea de a doua se alatura Tehnologiei prelucrarii produselor agricole din cadrul domeniului Ingineria produselor alimentare. Pentru amandoua, USAMV Iasi a primit de la Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice 90 de locuri fara taxa si 54 cu taxa. Toti studentii Universitatii beneficiaza de conditii moderne de cazare in campusul studentesc, in camine dotate cu sali de bucatarie si spalatorie, acces liber la biblioteca informatizata, precum si la baza sportiva cu cea mai buna dotare din Iasi. Peste 30 % din studenti beneficiaza de burse sociale, de studiu si merit, valoarea acestora fiind intre 250 si 500 lei. Calitatea pregatirii si diversitatea posibilitatilor de angajare fac posibila insertia rapida a absolventilor pe piata muncii, atat in ferme agricole, horticole, piscicole sau de cresterea animalelor, cat si in firme de prelucrarea produselor alimentare, in institutii descentralizate ale statului pentru agricultura, circumscriptii sanitar-veterinare, birouri de consultanta, firme pentru intocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, in cele de distributie a inputurilor pentru sectorul agricol si agroalimentar.
Detalii complete pe site-ul dedicat admiterii: www.uaiasi.ro/admitere
Adauga un comentariu