Eveniment-Social

Admitere în clasa a V-a la marile colegii și licee din Iași. Când se afișează rezultatele finale

Publicat: 14 mai 2022
Colegiul National Iași, Liceul Teoretic de Informatică
Astăzi, 14 mai 2022 o parte din marile colegii și licee din Iași organizează (la disciplinele Matematica respectiv Limba și literatura română) testări in vederea admiterii în clasa a V-a!

Astăzi, 14 mai 2022 o parte din marile colegii și licee din Iași organizează (la disciplinele Matematica respectiv Limba și literatura română) testări in vederea admiterii în clasa a V-a! Concurența, în funcție de unitate educațională, este de 3 până la 7 candidați pentru un loc. Astfel, astăzi au loc evaluări la: Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iași organizează concursul ”Urmașii lui Moisil” la Limba și literatura română, respectiv la Matematică (înscrieri: 11 aprilie – 12 mai).

Pe 14 mai, Colegiul Național Iași organizează concursul ”Alexandru Myller” – Matematică și ”Nicolae Labiș” – Limba și literatura română (înscrieri: 25 aprilie – 12 mai), olegiul Național ”Vasile Alecsandri” Iași, concursul ”Micii Alecsandriști” – Limba și literatura română – și concursul ”Euclid” – Matematică (înscrieri 2 – 11 mai).

Calendar și înscrieri în marile colegii și licee din Iași, pentru organizarea de testări și concursuri școlare pentru elevii din clasa a IV-a, la clasa a V-a, anul școlar 2022-2023!

Scopul urmărit este respectarea parcursului școlar și educațional specific finalului de ciclu primar

În marile colegii și licee din Iași a fost stabilit un calendar al organizării de testări și concursuri școlare pentru elevii din clasa a IV-a, în vederea înscrierii acestora în clasa a V-a, anul școlar 2022-2023. Scopul urmărit este respectarea parcursului școlar și educațional specific finalului de ciclu primar, a particularităților de vârstă ale școlarilor mici, precum și a exigențelor științifice și pedagogice ale evaluării.

Unitățile școlare în care numărul de elevi înscriși este mai mare decât numărul de locuri pentru clasa a V-a vor organiza o testare, în condițiile prevăzute de regulament, în luna mai 2022, asimilând concursurile tradiționale deja recunoscute și apreciate în comunitate, astfel încâtr oportunitatea de promovare și de valorizare a ethosului fiecărei școli să fie fructificată, în continuare, cu succes.

Testări în mari licee și colegii din Iași, pentru Admiterea 2022 în clasa a V-a

Fiecare unitate de învățământ aflată în această situație va publica în perioada imediat următoare, pe site-ul propriu sau pe alte canale specifice de comunicare, informații detaliate privind numărul de locuri, calendarul înscrierilor și al testărilor, disciplinele la care se va susține proba și modelele de subiecte (cu respectarea strictă a programei școlare de clasa a IV-a), astfel încât elevii să aibă un prilej real de afirmare și de performanță, reducându-se, pe cât posibil, emoțiile negative, sentimentul insuccesului etc.

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași nu are atribuții în planificarea, organizarea și susținerea testărilor, însă a coroborat, într-un calendar unic, informațiile oficiale primite din școli, astfel încât cei interesați să poată avea, din timp, toate datele necesare formulării unei opțiuni care să corespundă aspirațiilor, nevoilor și intereselor copiilor.

Când au loc concursurile în unitățile de învățământ de elită din orașul Iași

Urmează ca, pe 28 mai 2022, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași sa organizeze concursul ”Ionel Teodoreanu” – Limba și literatura română, respectiv ”Traian Lalescu” – Matematică (perioada de înscriere: 2-20 mai). Tot pe 28 mai, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Iași, concursul ”Eminent” – Limba și literatura română și Matematică (înscrieri 9-25 mai).

Pe 28 mai, Colegiul Național ”Emil Racoviță” Iași organizează concursul ”Leris” – Limba și literatura română, respectiv Matematică (înscrieri 19 – 25 mai). Pe 28 mai, Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași, concursul ”Cantemir – Junior”, Limba și literatura română și Matematică (înscrieri 23-26 mai). Pe 28 mai, Liceul Teoretic ”Miron Costin” Iași, concursul ”Materom”, Limba și literatura română și Matematică (înscrieri 16-20 mai).

Pe 28 mai, Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza” Iași, concursul ”Cheia succesului” la Limba și literatura română, respectiv Matematică (înscrieri 10-24 mai). Procesul se face, la toate, pe baza copiei certificatului de naștere al candidatului și o cerere tip. Unitățile scot la concurs de la 2 clase, la 5 sau 6 (unele intensiv în limbi străine). Aceste testări organizate în marile licee și colegii din Iași, pentru Admiterea 2022 în clasa a V-a reprezintă o etapă educațională importantă.

De precizat că rezultatele, la colegiile și liceele unde are loc astăzi, 14 mai testările și înainte de contestații vor fi publicate mâine, 15 mai atât pe site-urile uniaților de învățământ cât și la avizierele acestora
Adauga un comentariu