News Flash:

Admitere la specializarea noua de la UMF

6 Septembrie 2008
4000 Vizualizari | 0 Comentarii
Admitere la specializarea noua de la UMF
• Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi va organiza sesiunea de toamna a admiterii la trei specializari, dintre care una noua, Nutritie si dietetica • Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) are pentru sesiunea de toamna a admiterii 52 locuri la buget si 305 la taxa, pentru cursurile de licenta la zi


Specializarea noua din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, Nutritie si dietetica, a primit autorizarea de functionare provizorie din partea ARACIS in urma cu doua luni. Acest program de studii universitare de licenta va functiona in cadrul Facultatii de Medicina, in forma de invatamant la zi. Inca nu se cunoaste numarul exact de locuri la aceasta specializare. "Imediat dupa sedinta Biroului Senat care va fi sustinuta luni, 8 septembrie, vor fi facute publice locurile exacte disponibile la aceasta noua specializare care a primit autorizarea de functionare", a completat conf. dr. Ileana Cojocaru, cancelarul UMF Iasi. Celelalte specializari la care se va sustine admiterea de toamna pe locuri la buget sunt Laborator Clinic si Radiologie si Imagistica medicala. Perioada de inscriere este prevazuta in intervalul 15 - 21 septembrie, iar sustinerea concursului de admitere va avea loc in data de 24 septembrie. Ca si la sesiunea din vara, candidatii vor da examen sub forma de test grila.

USAMV, 52 locuri la buget

Cele patru facultati din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Iasi au prevazut ca perioada inscrierilor pentru sesiunea de admitere de toamna sa fie pana pe 17 septembrie. Doar la Facultatile de Agricultura si Zootehnie mai sunt locuri libere in regim de fara taxa. Pentru domeniul Agronomie din cadrul Facultatii de Agricultura, la specializarea biologie mai sunt 13 locuri, iar la agricultura si montanologie, 24 locuri disponibile la buget. In cazul Facultatii de Zootehnie, la cele doua specializari, piscicultura si acvacultura, respectiv zootehnie, sunt libere 15 locuri la buget. In schimb, la fiecare din cele 4 facultati, pe domenii si specializarile aferente, sunt intre 20 si 60 de locuri libere in regim de taxa, in total 305 locuri pentru cursurile de licenta la zi. Concursul de admitere este tot pe baza de dosar. Nota de admitere este calculata dupa cele de la bacalaureat si din anii de liceu astfel: in proportie de 25 la suta media de la bacalaureat si de 75 la suta media anilor pe liceu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3908 (s) | 22 queries | Mysql time :0.271855 (s)