News Flash:

Admiterea la "Cuza" se va termina de fapt in toamna

18 Iulie 2000
663 Vizualizari | 0 Comentarii
De astazi incep inscrierile pentru admitere la o parte din facultatile Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. La cele sapte facultati la care admiterea se desfasoara in luna iulie, nu se va sustine examen. Selectia candidatilor se va face pe baza de concurs de dosare. Inscrierile se desfasoara in perioada 18-27 iulie, iar pe 28 iulie vor fi afisate rezultatele admiterii. Acest sistem de admitere va crea un adevarat talmes-balmes in randul candidatilor, dar si in facultati. Primul motiv este faptul ca un candidat are dreptul sa se inscrie la mai multe facultati. Drept de care tinerii se vor folosi din plin. Iar dupa ce se vor afisa rezultatele finale, candidatii admisi la mai multe facultati vor opta pentru una singura si se vor retrage de la celelalte. Ceea ce inseamna ca, dupa afisarea rezultatelor de la admitere, multe facultati vor ramane cu locuri neocupate. Apoi mai sunt facultati care dau examen de admitere in toamna. O parte dintre candidatii admisi la facultatile care fac inscrieri in iulie, isi vor pastra locul ocupat, dar isi vor incerca norocul si in toamna. Iar daca vor lua examenul in toamna, se vor retrage de la facultatile la care au fost admisi in iulie. Ceea ce inseamna ca facultatile care au organizat admitere in vara pot ramane la toamna cu locurile neocupate. "Nu stim ce se va intampla la admiterea de anul acesta. Candidatii au dreptul sa se inscrie la mai multe facultati, iar aceasta incurca foarte mult lucrurile. De fapt, admiterea se va termina la toamna. Un candidat care a picat in iulie, dar nu isi ia dosarul de la facultatea respectiva, poate fi admis in toamna, daca se retrag unii admisi care au luat examenul la alte facultati", ne-a spus profesor universitar Mihai Toma, prorector cu activitatea didactica in cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" Iasi. Pentru cei interesati, prezentam inca o data facultatile la care admiterea se sustine in luna iulie, modalitatea de admitere, numarul de locuri si taxa de inscriere.

Facultatea de Matematica

Numar de locuri - 160 fara taxa si 50 cu taxa
Probe de concurs - admiterea se va desfasura fara examen si se va face prin concurs de dosare pe baza mediei de la bacalaureat.
Taxa de inscriere este de 500.000 de lei.

Facultatea de Administrarea Afacerilor

Numar de locuri - 830 fara taxa, 2516 cu taxa si 1400 de locuri pentru
Invatamant Deschis si la Distanta
Taxa de inscriere este de un milion de lei.

Facultatea de Fizica

Numar de locuri - 145 fara taxa si 50 cu taxa
Probe de concurs - admiterea candidatilor se va face pe baza de concurs de dosare, luandu-se in calcul urmatoarele medii: 40% - media bacalaureatului; 30% - media din cei patru ani de liceu la Fizica sau la Biologie (disciplina Biologie va fi luata in calcul doar la specializarile Fizica medicala si Biofizica).
Taxa de inscriere este de 300.000 de lei.

Facultatea de Informatica

Numar de locuri - 180 fara taxa si 170 cu taxa
Probe de concurs - concursul consta dintr-o teza scrisa de 3 ore la matematica si cuprinde materia de Algebra - clasa a XII-a si Elemente de Analiza Matematica, clasa a XI-a, dupa manualele in vigoare. Media concursului de admitere se calculeaza ca medie aritmetica a patru note: media de la bacalaureat, nota de la disciplina Matematica sau Informatica de la bacalaureat (la alegerea candidatului) si nota obtinuta la teza de matematica considerata de doua ori, cu conditia sa fie cel putin cinci.
Taxa de inscriere este de 750.000 de lei.

Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Numar de locuri - 65 fara taxa, 50 cu taxa si 650 la frecventa redusa.
Probe de concurs - probe eliminatorii notate cu respins sau admis; maiestrie sportiva (50% din media finala); media de la bacalaureat (50% din media finala).
Taxa de inscriere este de 500.000 de lei.

Facultatea de Biologie

Numar de locuri - 175 fara taxa si 50 cu taxa.
Media de admitere = media de la bacalaureat (50%) si media anilor de liceu (50%).
Taxa de inscriere este de 500.000 de lei.

Facultatea de Chimie

Numar de locuri - 200 fara taxa si 37 cu taxa
Media de admitere = media aritmetica a mediei anilor de studii si a mediei de la bacalaureat.
Daca nu se vor ocupa toate locurile scoase la concurs in sesiunea din iulie, pentru locurile ramase libere se va desfasura a doua sesiune de admitere, in perioada 1-10 septembrie 2000.
Taxa de inscriere este de 500.000 de lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016382 (s)