News Flash:

Admiterea la facultate in anul universitar 2008 - 2009

30 Mai 2008
5751 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
• Peste mai putin de doua luni de zile, universitatile iesene isi vor deschide portile pentru absolventii de liceu care doresc sa urmeze cursurile unei facultati • Candidatii care opteaza pentru un loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza mai au la dispozitie o luna si jumatate pana ce acestia isi pot depune dosarul de inscriere • La Universitatea de Arte George Enescu, concursul de admitere se intinde pana in luna septembrie • Candidatii care vor fi admisi la doua facultati pe locurile de la buget nu pot urma decat una singura la fara taxa

Peste mai putin de doua luni de zile, universitatile iesene isi vor deschide portile pentru absolventii de liceu care doresc sa urmeze cursurile unei facultati. Majoritatea institutiilor de invatamant superior din Iasi au inceput de mai multa vreme campanii de prezentare a ofertelor academice pentru anul universitar 2008 - 2009. Candidatii care opteaza pentru un loc la Universitatea Alexandru Ioan Cuza mai au la dispozitie o luna si jumatate pana ce isi pot depune dosarul de inscriere. Astfel, in perioada 14 - 20 iulie se va face inscrierea candidatilor, iar in perioada 21 - 23 iulie se va proceda la selectia acestora si afisarea rezultatelor. Sesiunea de admitere din toamna se va tine doar la facultatile la care vor mai ramane locuri libere. Inscrierea candidatilor se va desfasura in perioada 8 - 14 septembrie, iar selectia acestora si afisarea rezultatelor in perioada 15 - 17 septembrie. "In cadrul Salonului Ofertelor Academice organizat de catre Universitatea Cuza, vizitatorii au putut afla detalii despre numarul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program de studiu, conditiile de admitere, dar si informatii despre viata de student la Cuza. De asemenea, au avut acces la informatii despre posibilitatea de a trece de la taxa la buget, oferta de burse, inscrierea in asociatii studentesti sau oportunitatile de a studia in programe la universitati occidentale", a declarat Carmen Cretu, prorector pentru studenti si absolventi in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Perioade diferite la Universitatea Tehnica


Absolventii de liceu care opteaza pentru un loc la o facultate din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi au la dispozitie perioade diferite pentru a se inscrie. Astfel, de exemplu la Facultatea de Automatica si Calculatoare, perioada de inscriere a candidatilor se intinde pe perioada 14 - 22 iulie. Afisarea rezultatelor se va efectua in data de 25 iulie, iar termenul de depunere a actelor de studii in original este 31 iulie. Rezultatele finale ale admiterii vor fi facute publice in data de 1 august. La facultatile la care vor mai ramane locuri libere dupa sesiunea din vara, urmeaza o noua perioada de admitere care se va desfasura intre 1 si 7 septembrie, rezultatele finale urmand a fi afisate pe 14 septembrie. Facultatea de Constructii si Instalatii pune la dispozitia viitorilor studenti perioada cea mai mare de inscriere, din data de 14 iulie si pana pe 30 iulie.

Pana in septembrie la Arte


 La Universitatea de Arte George Enescu, concursul de admitere se intinde pana in luna septembrie. Astfel, la Facultatea de Interpretare Muzicala, perioada de inscriere este cuprinsa intre 30 august si 2 septembrie, iar cea de-a doua, in cazul in care raman locuri libere, intre 15 si 16 septembrie. Cei care opteaza pentru un loc la Arte Plastice, Decorative si Design se pot inscrie intre 20 si 23 iulie, la fel si cei care opteaza pentru Compozitie Muzicologie si Pedagogie Muzicala. Conducerea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad a stabilit o perioada unica pentru toate 4 facultati. Astfel, fie daca aleg Facultatea de Agricultura, Zootehnie, Horticultura sau Medicina Veterinara, candidatii isi pot depune dosarul de inscriere intre 10 si 23 iulie. Daca dupa prima perioada vor mai ramane locuri vacante, absolventii de liceu au la dispozitie perioada cuprinsa intre 3 si 10 septembrie. 

Doar o facultate la fara taxa


Candidatii care vor fi admisi la doua facultati pe locurile de la buget nu pot urma decat una singura la fara taxa. Un candidat declarat admis poate urma o singura specializare fara taxa, pentru durata normala de studii de 3 sau 4 ani. Astfel, candidatul admis la mai multe domenii sau specializari este obligat sa opteze doar pentru unul dintre acestea. In cazul in care un candidat este admis la o facultate la fara taxa, acesta poate trece pe locurile finantate de la buget in doua cazuri. Astfel, dupa afisarea primei liste cu rezultate, pot aparea modificari din cauza retragerii unor candidati, astfel incat ultima medie poate cobori. Listele finale vor fi cele care vor reflecta situatia reala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1408 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025472 (s)