News Flash:

Admiterea la liceu pe calculator

10 Aprilie 2001
1244 Vizualizari | 0 Comentarii
•Datele privind mediile de admitere si optiunile tuturor elevilor vor fi centralizate pe un singur computer •Repartizarea elevilor pe licee si clase o va face computerul, in functie de medii si optiuni •In luna mai va fi organizata o simulare a sistemului pentru a se verifica daca acesta functioneaza

Pentru a permite absolventilor de clasa a VIII-a sa se inscrie la liceu fara sa alerge de la o unitate la alta, informaticienii Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) au definitivat un program special pentru admiterea in clasa a IX-a. Admiterea se va face centralizat, datele fiind preluate si selectate pe computer. Fiecare elev de clasa a VIII-a va completa o fisa de inscriere cu media de admitere (media de la capacitate si cea din anii de gimnaziu) si optiunile sale - liceele la care vrea sa se inscrie, profilul si specializarile. Secretariatele scolilor vor culege aceste date, le vor introduce pe o discheta care va ajunge cel mai probabil la inspectoratul scolar. Acesta va fi centrul de admitere unde se vor centraliza toate mediile si optiunile absolventilor din judet.
Repartizarea elevilor pe licee si clase se va face din calculator, in functie de medii si optiuni, conform etapelor prevazute in regulamentul de admitere, pe transe de medii, in cinci etape. Fiecare etapa de inscriere si admitere va dura doua zile, intre etape fiind cate o zi de pauza. In prima etapa (primele doua zile de admitere) vor fi admisi numai elevii care au medii de admitere intre 9 si 10; in a doua etapa cei cu medii intre 8 si 8,99; in a treia cei cu media de admitere cuprinsa intre 7 si 7,99; intr-a patra zi vor fi admisi cei cu media de admitere intre 6 si 6,99; in a cincea etapa cei cu medii intre 5 si 5,99. Pentru elevii fara examenul de capacitate, inscrierea la scoli profesionale si de ucenici se va face dupa incheierea celor cinci etape mentionate mai sus. Ei se vor inscrie pe locurile ramase libere si vor fi admisi in ordinea mediilor de absolvire a claselor V-VIII. In functie de ocuparea numarului de locuri a fiecarui liceu, admiterea se poate incheia dupa mai putine etape. In liceele si scolile profesionale la care nu s-au ocupat toate locurile in urma primei etape, toti elevii inscrisi la incheierea primei etape sunt declarati admisi. MEC intentioneaza sa organizeze in luna mai o simulare a examenului de admitere pentru a vedea daca acest sistem functioneaza. Elevii din clasele a VIII-a vor completa o fisa cu mediile din anii de studiu V-VII si optiunile lor - licee la care vor sa se inscrie, profiluri si specializari. Toate aceste date se vor centraliza la inspectoratele scolare unde se va incerca repartizarea candidatilor pe calculator. Daca se vor inregistra disfunctii, informaticienii MEC vor sti unde trebuie sa mai lucreze pentru ca sistemul de admitere sa fie aplicabil vara aceasta.
Simona RELEA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014946 (s)